Libertate, independență, solidaritate sindicală

Arhivele

În organizațiile sindicale-membre ale FSCM se desfășoară adunări de dare de seamă și alegeri

IMG_5840.jpg4

La 29 iulie 2019, în organizaţia sindicală din cadrul Centrului de Potăt Căușeni s-a desfășurat conferința de dare de seamă și alegeri a organelor de conducere.
Pe ordinea de zi a adunării sindicale au fost puse în discuție mai multe chestiuni:
-     cu privire la activitatea comitetului sindical pentru perioada 2014-2019,

Declarația Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova privind anularea facilităților la utilizarea tichetelor de masă

cnsm-e1474351117367

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) se declară îngrijorată de declarațiile de politici fiscale preconizate de a fi realizate de către Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova, care în mare parte vor avea un impact profund negativ asupra situației sociale a salariaților.
Poziția unilaterală a Ministerului Finanțelor expusă la conferința de presă din 23.07.2019, privind anularea facilităților la utilizarea tichetelor de masă o considerăm similară anulării Legii nr. 166 din 21.09.2017 cu privire la tichetele de masă.

Motivarea apartenenței la sindicat, un principiu de bază în activitatea Federației Sindicatelor din Comunicații

IMG_5802.jpg2

Motivarea apartenenței la sindicat este un principiu de bază în activitatea Federației Sindicatelor din Comunicații (FSCM) prevăzut în Strategia FSCM pentru aniii 2018-2023. În acest scop, în ultima perioadă  au fost desfășurate mai multe activități.
Recent, la solicitarea comitetului sindical al Centrului de Poștă Florești, Federația Sindicatelor din Comunicații a oferit o bicicletă factorului poștal – Andrei Lefter.

Implicarea tinerilor în activitatea sindicală

IMG_5687.jpg1

La  21 iunie, curent, Federația Sindicatelor din Comunicații din Moldova (FSCM) a organizat în incinta Institutului Muncii o masă rotundă cu genericul ”Implicarea activă a tinerilor în activitatea sindicală” cu participarea noilor membri ai comisiei de tineret a FSCM. Lista comisiei de tineret a FSCM
Activitatea a fost deschisă de președintele FSCM, Ion Pîrgaru care i-a îndemnat pe tineri să fie implicaţi și deschiși spre o comunicare eficientă. Liderul sindical a accentuat că  susține în continuare inițiativele tinerilor

Patru reprezentanți ai FSCM au fost certificați în cadrul Școlii Sindicale din Moldova

IMG_9017

Absolvenţii Școlii Sindicale din Moldova – Ediția VII-a, şi-au primit diplomele.
În actuala ediţie, de instruire în cadrul proiectului au beneficiat patru reprezentanți ai Federației Sindicatelor din Comunicații: Cristina Cramarciuc, membru al comitetului sindical al Agenției Servicii Publice, Olga Găină, membru al comitetului sindical ÎM ”Moldcell” SA, Iurie Cojocaru, membru al comitetului sindical al SA ”Moldtelecom” și Nicolae Țurcanu, membru de sindicat în cadrul organizației primare Centrul Tehnologii Informaționale în Finanțe.