Libertate, independență, solidaritate sindicală

Arhivele

Buletin juridic

codul muncii

În sesiunea din 09.07.2020 Legislativul a aprobat un set de modificări la Codul muncii, dar și la Legea Sindicatelor care , fiind publicate în Monitorul Oficial în data de 31.07 2020, nr. 194-197, începând cu această zi (31.07.2020) au și intrat în vigoare, motiv care necesită a fi cunoscute de membrii de sindicat pentru a fi documentați cu cadrul legal existent.
Respectiv, venim cu această informație preliminară, pentru ca ulterior să le analizăm impactul lor asupra activității organelor sindicale, prin urmare să ne conformăm activitatea în corespundere cu prevederile normelor juridice în vigoare, dar și să le aplicăm creativ în strictă corespundere cu conținutul, esența lor drepturile și interesele sindicale. Totodată, să aplicăm mai profesional și mai iscusit Contractul colectiv de muncă, în calitatea sa de mecanism juridic de negociere și contractare a raporturilor de muncă dintre sindicat, reprezentant al salariaților și angajator, pentru a garanta o protejare mai sporită a intereselor salariaților.

FSCM și ”Poșta Moldovei” au semnat un nou Contract Colectiv de Muncă

20200721_112032 FSCM

Întreprinderea de Stat ”Poșta Moldovei” și Federația Sindicatelor din Comunicații au semnat un nou contract colectiv de muncă. Prezentul document este valabil pe o perioadă de cinci ani și a intrat în vigoare din data semnării.
În cadrul noului acord s-au păstrat drepturile salariale din contractul anterior, dar au fost introduse și prevederi noi în beneficiul salariaților.
Aici vizualizați CCM în întregime :CCM a.2020

Baza de odihnă “Perlele Nistrului” își deschide ușile

8531627

Federația Sindicatelor din Comunicații vă informează, despre startul sezonului de vară – 2020 a bazei de odihnă ” Perlele Nistrului”.
Situată la 18 km de Chișinău, în orășelul Vadul-lui-Vodă, Baza de Odihnă “Perlele Nistrului”, este o locație extraordinară pentru agrementul copiilor şi maturilor, fiind pregătite din punct de vedere sanitaro-epidemiologic și având toate autorizațiile necesare pentru a vă oferi o vacanța în siguranță.
Baza de odihnă “Perlele Nistrului” este o alegere perfecta pentru un sejur frumos în “Parcul Nistrean” de la Vadul-lui-Vodă, str. Balneară, 3.
Pentru mai multe detalii vizualizați oferta (Aici).Perlele Nistrului

Adaptarea locurilor de muncă și protejarea lucrătorilor

StopPandemiccoverSEP

Pentru a ajuta angajatorii și lucrătorii să își păstreze sănătatea și siguranța într-un mediu de lucru care s-a schimbat semnificativ ca urmare a pandemiei de COVID-19, Agenţia Europeană pentru Sănătate și Securitate în Muncă a elaborat Ghidul “COVID-19: Înapoi la locul de muncă. Adaptarea locurilor de muncă și protejarea lucrătorilor.” Ghidul cuprinde exemple de măsuri cu caracter general care, în funcție de o situație de lucru anume, pot ajuta angajatorii să realizeze un mediu de lucru corespunzător, sigur și sănătos pentru momentul reluării activităților.

Stimați colegi!

Ion_Pirgaru_logospress_md

În numele Biroului Executiv al Federației Sindica­telor din Comunicații și al meu personal, vă aduc sincere felicitări și urări de sănătate cu Ziua Sindicalistului, marcată anual la 7 iunie.
Cu această ocazie, mulțumesc tuturor membrilor de sindicat, liderilor și activiștilor sindicali, pentru devotamentul și contribuția adusă la apărarea drepturilor și intereselor profesionale, economice și sociale ale salariaților.
Vă urez multă sănătate, prosperare și succese în munca pe care o desfășurați pentru bunăstarea salariaților membri de sindicat.

Cu deosebit respect,
președinte, Ion Pîrgaru