Libertate, independență, solidaritate sindicală

Arhivele

Securitatea și sănătatea salariaților la locul de muncă rămîne o prioritate pentru FSCM

IMG_7772 pr.1

În perioada 22-23 iulie, 2021, Federația Sindicatelor din Comunicații a organizat un seminar la tema ”Securitatea și sănătatea la locul de muncă”.
Grupul țintă a fost liderii sindicali din domeniul telecomunicațiilor.
În cadrul instruirii, participanții au fost familiarizați cu cadrul juridic în domeniul securității și sănătății în muncă,  

Instruirea liderilor sindicali, noi aleși în vederea organizării eficiente a activității sindicale la nivel de întreprindere

IMG_7726 P

Federația Sindicatelor din Comunicații din Moldova, la 06 iulie 2021, a organizat un seminar de instruire pentru președinții comitetelor sindicale, noi aleși în organizațiile membre.
Scopul acestei activități a fost, dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor necesare liderilor sindicali pentru desfăşurarea activităţilor de management sindical în cadrul organizației pe care o conduc.

La mulți ani sărbătoriților din luna iulie!

101 margarete-255x255

Sărbătoriților din luna iulie le dorim sănătate și multă bucurie.  Realizări frumoase și  gânduri împlinite alături de cei dragi. La mulți ani!

JUBILIARII  LUNII  IULIE 2021         

1 iulie
Lugovaia Lilia   Centrul de Poștă Bălți
Derevenco Maria   Centrul de Poștă Anenii-Noi
Cazac Oxana  Centrul de Poștă Căușeni
Tocari Valentina   S.A. “Moldtelecom”
Casian Denis  Centrul Telecomunicații Ungheni

Membrii FSCM insistă ca prevederile Codului muncii să fie ajustate la exigențele actuale

birou executiv

De Ziua Sindicalistului, Biroul Executiv al Federației Sindicatelor din Comunicații s-a întrunit într-o ședință. Ion Pîrgaru, președintele FSCM, a prezentat chestiunile de pe ordinea de zi cu scurte comentarii. Au fost puse în discuție probleme precum susținerea copiilor cu dizabilități ai salariaților membri de sindicat, odihna de vară a elevilor, acordarea ajutorului material pentru un grup de sindicaliști etc.

7 iunie – Ziua Sindicalistului

2

Ziua de 7 iunie 2007, pentru mișcarea sindicală din Republica Moldova, a constituit un nou punct de pornire și revitalizare a activității. Fuziunea a două centre sindicale național-interramurale, care a avut loc în această zi, a dat naștere Zilei Sindicalistului.