Libertate, independență, solidaritate sindicală

Arhivele

Comunicat de presă

Без названия

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cu suportul proiectului Organizației Internaționale a Muncii (ILO) „Promovarea ocupării tinerilor”, anunță despre lansarea platformei www.cariera.anofm.md , adresată tinerilor.
Orientarea și ghidarea în carieră devine un instrument principal în dezvoltarea şi afirmarea personalităţii fiecărui tânăr şi în alegerea corectă a profesiei, conform aspiraţiilor, dorinţelor şi cunoştinţelor sale.
O problemă cu care se confruntă astăzi tinerii este lipsa informațiilor ample cu referire la competențele necesare, în baza aspirațiilor individuale, pentru o viitoare carieră, corelate cu cerințele pieței muncii, ce ar permite, în final, obținerea unui loc de muncă potrivit.

Ziua Mondială a Poștei

IMG_1758

Într-o atmosferă solemnă, salariații Centrului de Prelucrare și Transportare a Poștei au marcat Ziua Mondială a Poștei.
Conducerea Î.S. „Poșta Moldovei” și a Federației Sindicatelor din Comunicații au felicitat colectivul de muncă cu prilejul sărbătorii profesionale și au menționat cei mai buni salariați cu diplome și cadouri.

Concursul de creație pentru copiii „Impresii din vacanță”

1.jpg3

Federația Sindicatelor din Comunicații acordă atenție sporită copiilor membrilor de sindicat din organizațiile membre. Pentru a-i ține în priză, conducerea FSCM le-a organizat acestora un concurs de desen cu genericul „Impresii de vacanță”.
Astfel, la început de toamnă, cutia poștală a federației a devenit neîncăpătoare pentru desenele care nu conteneau să vină din toate raioanele Republicii Moldova. În total, au fost primite 128 desene. Examinând lucrările primite, am ajuns la concluzia că fanteziile copiilor nu pot fi ținute în frâu.

Totalurile de activitate a Comitetului sindical CP Rîșcani

IMG_1708

La 29 septembrie 2017, a avut loc adunarea de dare de seamă și alegeri a Comitetului sindical al Centrului de Poștă Rîșcani pentru perioada 2013-2017. Raportul cu privire la activitatea Comitetului sindical a fost prezentat de către preşedintele acestuia, Maria Chistol. Dumneaei a menționat, că un rol important al organizației sindicale primare este consolidarea colectivului, apărarea drepturilor și intereselor angajaților, crearea condițiilor de muncă și securitate pentru sănătatea colaboratorilor,

Mesaj juridic cu privire la unele particularităţi ale modificărilor şi completărilor Codului muncii, introduse prin Legea nr. 157 din 20 iulie 2017

media_149932910555395300

Urmare a numeroaselor solicitări ale salariaţilor şi organelor sindicale referitoare la modificările şi completările Codului muncii al Republicii Moldova nr. 154-XV din 28 martie 2003, (în continuare CM) introduse prin Legea nr. 157 din 20 iulie 2017 (în continuare Legea nr. 157/2017) care vizează mai multe aspecte ale drepturilor şi garanţiilor acestora, Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) consideră oportun de a veni cu următorul mesaj juridic.