Libertate, independență, solidaritate sindicală

Liderii sindicali din domeniul telecomunicațiilor au fost familiarizați cu modificările și completările la Codul Muncii

dsc_0906-jpg1

În perioada 04-05 noiembrie 2016, Federația Sindicatelor din Comunicații a organizart un seminar de instruire a liderilor de sindicat din domeniul telecomunicațiilor. Activitatea s-a desfășurat în incinta Sanatoriului ”Bucuria Sind” din or.Vadul lui Vodă și a avut drept scop instruirea liderilor de sindicaț privind completările și modificările Codului muncii în ultima perioadă.

În calitate de formator Adrian Lungu, consultant juridic al FSCM, a adus la cunoștința celor prezenți toate modificările și completările Codului muncii, aprobate prin Legea nr.205 din 20.11.2015 şi Legea nr. 52 din 01.04.2016. Participanții au fost implicați și în lucrul practic, rezolvînd în grup diverse situații privind aplicarea legislației muncii .

Mai apoi, calitatea de formator a preluat-o Ion Stîngaci, șeful adjunct al Direcției Implimentare Politici de Ocupare a Forței de Muncă din cadrul Agenției Naționale a Ocupării Forței de Muncă. Dumnealui a oferit participanților la seminar o informație detaliată despre serviciile prestate de Agenție și anume, despre  asistența la angajarea personalului, despre serviciile de preconcediere referitoare la protecția șomerilor, precum și despre acordarea serviciilor de ocupare și formare personală. Participanții s-au arătat interesați de tema discutată.

În a doua zi de lucru, liderii sindicali au fost instruiți la capitolul ”Conflictul  la locul de muncă și metodele de aplanare a acestuia”. Formatorul, Diana Ștefaneț a implicat participanții în diverse activități . Ei au expus diferite situații de conflict din practica lor și cum au fost soluționate.

Prezent la activitate, președintele FSCM, Ion Pîrgaru a menționat că unul din obiectivele de bază a Federației este instruirea liderilor de sindicat. În cadrul seminarelor, trainigurilor ne străduim să  abordînd  tematicile cele mai  necesare participanților, ca ulterior practicile să fie împlimetate în activitatea zcestor de zi cu zi.dsc_0936-jpg1