Libertate, independență, solidaritate sindicală

Partenerii sociali din ramura telecomunicațiilor marchează Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale

IMG_9652-750x490

Circa 50 de specialiști din domeniul telecomunicațiilor au primit astăzi titlul de Maestru în domeniul telecomunicațiilor, în cadrul unei ceremonii festive organizată cu ocazia marcării Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor și Societății Informaționa.
La acțiune a participat conducerea Federației Sindicatelor din Comunicații din Moldova (FSCM) și a Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC), reprezentanți ai sindicatului de ramură de la întreprinderile din sector și reprezentanți ai companiilor din telecomunicații.
În mesajul său de felicitare, Ion Pîrgaru, președintele FSCM, a menționat că circa 400 de specialiști vor primi diplome de onoare, pentru aprecierea eforturilor lor îndreptate spre dezvoltarea ramurii.
“Domeniul tehnologiilor informaționale (IT) este foarte important pentru Republica Moldova, deoarece contribuie la dezvoltarea și progresul țării. Cu acest prilej, le urez tuturor angajaților din domeniu multă sănătate, bucurii, cât mai multe realizări profesionale de anvergură”, a menționat liderul sindical.
“Moldova se află în top 10 la nivel mondial în privința calității serviciilor de acces la internet. Circa 8% din PIB-ul țării este format datorită domeniului IT. Totodată, este un sector care se bucură de facilități fiscale, deoarece ne dorim să avem cât mai multe investiții străine. Vom susține în continuare specialiștii care activează în acest domeniu inovativ și competitiv”, a comunicat Vitalie Ciolac, viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.
Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor a decis să aniverseze, începând din 17 mai 1969, Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale, prin care se marca semnarea primei Convenții Telegrafice Internaționale, la 17 mai 1865, la Paris, Franța.
Scopul acestei zile este de a contribui la sporirea gradului de conștientizare a posibilităților pe care utilizarea tehnologiilor informaționale și comunicațiilor le poate aduce societăților și economiilor.