Libertate, independență, solidaritate sindicală

Salariații de la MOLDPRESA GRUP au ieșit la protest

IMG_1932

Zeci de angajați ai MOLDPRESA GRUP S.R.L., membri de sindicat, au protestat astăzi, 29 iunie, în fața Primăriei mun. Chișinău cerând să fie reinstalate gheretele de vânzare a presei periodice, care au fost scoase de pe bulevardul Ștefan cel Mare odată cu începerea lucrărilor de reparație a acestuia. Protestatarii au scandat “Lăsați-ne să muncim în or. Chișinău”, „Presei un loc destoinic în societate”, „Întoarceți locurile de muncă”, „Cerem redeschiderea gheretelor de presă”, „Vrem să muncim acasă lângă copiii noștri”.
Potrivit Svetlanei Bașchir, președintele Comitetului sindical de la MOLDPRESA GRUP S.R.L., salariații de la întreprindere vor continua acțiunile de protest dacă cerințele înaintate autorităților nu vor fi satisfăcute.
Amintim că pe 1 aprilie Primăria mun. Chișinău a început lucrările de reparație a străzii principale a orașului. Ca urmare a demarării lucrărilor date, circa 20 de gherete au fost demontate. În rezultat, peste 40 de persoane care activau în aceste gherete au rămas fără de un loc de muncă și surse de existență.
Anterior, Comitetul sindical de la MOLDPRESA GRUP S.R.L., a înaintat administrației Primăriei mun. Chișinău o scrisoare în care cerea depunerea eforturilor în scopul păstrării locurile de muncă, iar gheretele care urmau să fie scoase de pe bulevardul Ștefan cel Mare să fie reinstalate în alte sectoare ale orașului.
Drept răspuns la acest demers, autoritățile primăriei au menționat că potrivit deciziei Consiliului Municipiului Chișinău nr.2/10 din 09 martie 2017 ,,Cu privire la măsurile preventive de implementare a Legii nr. 153 din 01 .07.2016″, punctul 1.1, se stopează amplasarea de noi gherete și unități mobile în afara piețelor autorizate.
Federația Sindicatelor din Comunicații din Moldova (FSCM) susține protestatarii și va insista în continuare în vederea identificării unei soluții pentru ca această problemă să fie depășită, iar drepturile și interesele salariaților, membri de sindicat, să fie respectate.
Organizația sindicală din cadrul SRL ”Moldpresa Grup” este membră a Federației Sindicatelor din Comunicații din Moldova.IMG_1923IMG_1906IMG_1907IMG_1945