Libertate, independență, solidaritate sindicală

Instruirea activului sindical în teritoriu

IMG_1014

Miercuri, 5  iulie 2017 specialiștii Federației Sindicatelor din Comunicații (FSCM) s-u deplasat în raionul Taraclia, în scopul instruirii membrilor comitetului sindical, noi aleși.
Conform planului de activitate a Biroului Executiv al FSCM pentru trimestrul III al anului 2017, aceștea au organizat instruirea membrilor comitetelor sindicale a Centrului de Poștă și SA ”Moldtelecom” Taraclia privind organizarea corectă și eficientă a activității sindicale la nivel de întreprindere. În cadrul instruirii, vicepreședintele FSCM, Elizaveta Iurcu a explicat participanților la seminar  despre rolul și competențele activului sindical la nivel de organizație primară, despre prevederile statutare ale acestuia, precum și despre corectitudinea și eficiența organizării activităților sindicale întru motivarea membrilor  acestora.
Despre evidența contabilă în activitatea sindicală la nivel de organizație primară, despre modul de întocmire și îndeplinire a bugetului sindical și a registrului ”Cartea Mare” a vorbit Maria Călin, contabil șef în cadrul FSCM. Dumneaei, a implicat sindicaliștii și în lucrul practic, explicînd importanța întocmirii corecte a documentelor contabile.
Participanții la instruire au fost foarte deschiși spre comunicare, au adresat diverse întrebări specialiștilor Federației, la care au primit și răspunsuri concrete.