Libertate, independență, solidaritate sindicală

A avut loc o nouă ședință a Biroului Executiv al FSCM

IMG_1368.jpg 2

Membrii Biroului Executiv al Federației Sindicatelor din Comunicații (FSCM) s-au întrunit joi, 14 septembrie, în cadrul unei ședințe ordinare prezidată de președintele Ion Pîrgaru.
La odrinea de zi au fost puse în discuție mai multe chestiuni ce se referă la activitatea Federației, situația din organizațiile sindicale membre și planurile pentru perioada următoare. Membrii Biroului Executiv au examinat totalurile organizării odihnei de vară a copiilor în sezonul estival 2017.  Domnul Președinte a menționat, că în perioada de vară a anului 2017, au beneficiat de bilete de odihnă în tabere 247 de copii ai salariaților membri de sindicat din ramură, surse alocate din bugetul de stat și 344 de copii, surse alocate din bugetul FSCM. Toate cererile parvenite din organizațiile sindicale membre au fost satisfăcute.
O altă chestiune abordată de către membrii Biroului Executiv a fost, cu privire la operarea modificărilor și completărilor la Codului Muncii al RM. Adrian Lungu, consilier juridic în cadrul FSCM a prezentat și o notă informativă în acest sens.
În cadrul ședinței, membrii Biroului Executiv au aprobat planul de activitate  în comun cu organizațiile membre pentru trimestrul IV al anului  2017. Acesta prevede convocarea ședinței Consiliului FSCM în noiembrie 2017, activități de formare a activului sindical și de informare, acordarea ajutorului practic liderilor sindicali în organizarea activității la nivel de întreprindere.
Membrii Biroului Executiv au apreciat și  cele mai bune lucrări prezentate de către  copii la concursul de desen cu genericul ”Impresii din vacanță”. Ei au decis să menționeze toți participanții la concurs cu diplome de laureat și cadouri de preț.