Libertate, independență, solidaritate sindicală

Activul sindical din teritoriu a fost familiarizat cu modificările și completările la Codul Muncii

IMG_1806

La 25 octombrie 2017, Federația Sindicatelor din Comunicații a organizart un seminar de instruire a activului sindical din teritoriu, avînd ca scop familiarizarea acestora cu ultimile  completări și modificări la  Codul muncii.
Activitatea s-a desfășurat în or.Comrat, la care au participat membri ai comitetelor sindicale din organizațiile SA ”Moldtelecom”, ÎS ”Poșta Moldovei” și CP ”GRT”. Seminarul a fost deschis de președintele FSCM, Ion Pîrgaru care a menționat că obiectivul  prioritar în activitatea Federației este și va rămîne instruirea și informarea membrilor de sindicat. În cadrul seminarelor, ne străduim să abordăm  tematicile cele mai  necesare participanților, ca ulterior practicile să fie împlimetate în activitatea acestora.
În calitate de formator Adrian Lungu, consilier juridic al FSCM, a adus la cunoștința celor prezenți toate modificările și completările Codului muncii, aprobate prin Legea nr.157/2017 şi Legea nr. 188/2017. A explicat articolele modificate prin exemple practice.
Participanții la seminar au înaintat diverse întrebări cu care se confruntă în activitatea de zi cu zi. Ei s-au arătat foarte interesați de tema discutată.IMG_1809