Libertate, independență, solidaritate sindicală

Liderii sindicali din cadrul Federației Sindicatelor din Comunicații au fost informați cu ultimile modificări la Codul Muncii

IMG_2141.jpg6

Federația Sindicatelor din Comunicații din Moldova (FSCM) a organizat la 18 noiembrie, curent un seminar de informare a liderilor sindicali din organizațiile membre, privind ultimile modificări și completări la Codul Muncii.
Adrian  Lungu, consilier juridic al FSCM, expert în dreptul muncii a explicat în detalii despre prevederile articolelor modificate din Codul Muncii și aprobate prin Legea nr.157/2017 şi Legea nr. 188/2017, și impactul acestora asupra salariaților, membri de sindicat. Dumnealui a adus exemple practice în acest sens, transformînd seminarul într-un dialog constructiv.
La rîndul lor, președinții organizațiilor sindicale primare și-au expus problemele cu care se confrună în activitatea de zi privind protecția juridică a membrilor de sindicat. Respectiv, au primit și unele soluții pentru rezolvarea acestora.
Prezent la activitate, președintele FSCM, Ion Pîrgaru a menționat că, obiectivul  prioritar în activitatea Federației este și va rămîne instruirea și informarea membrilor de sindicat. În cadrul seminarelor, ne străduim să abordăm  tematicile cele mai  necesare participanților, ca ulterior practicile să fie împlemetate în activitatea acestora.IMG_2150.jpg8