Libertate, independență, solidaritate sindicală

Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale

ACDSee ProPrint Job

În data de 17 mai, întreaga comunitate internațională, angajații din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor au marcat Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale.
Cu această ocazie, Federația Sindicatelor din Comunicații în parteneriat cu Ministerul Economiei și Infrastructurii au organizat o festivitate în incinta Teatrului de Revistă ”Ginta Latină” la care au participat peste 450 de angajați din instituțiile și întreprinderile din sectorul tehnologiilor informaționale și comunicații (TIC). Prezent la eveniment  secretarul de stat, dl Vitalie Tarlev a adus un mesaj de felicitare celor prezenți și a menționat, că în ultimii ani tehnologiile informaţionale şi de comunicaţii au devenit una din forţele motrice ale dezvoltării socio-economice a ţării, ale creşterii durabile şi progresului societăţii noastre.
La rîndul său, președintele Federației Sindicatelor din Comunicați, dl Ion Pîrgaru a spus că an de an, serviciile prestate de sectorul TIC devin parte indispensabilă a vieții fiecăruia dintre noi, aceste servicii ne fac viaţa mai bună și munca mai uşoară. ”Toate acestea se datorează profesionalismul şi eforturilor depuse de Dumneavoastră, cei care munciți zi de zi în acest sector” a mai menționat domnul președinte. Dumnealui a urat succese tuturor salariaților din sector, noi realizări, prosperitate şi multă satisfacţie de pe urma muncii pe care o îndeplinesc.
În temeiul ordinului nr.253 din 18 mai 2018 a Ministerului Economiei și Infrastructurii, a fost atribuit titlul onorific de ”Maestru în Tehnologia Informației și Comunicații”  la 21 specialiști ai sectorului TIC, iar 166 de angajați ai instituțiilor de profil au primit diplome de onoare pentru activitate prodigiosă în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor , înalt profesionalism, merite și contribuții substanțiale în dezvoltarea sectorului TIC.

ORDINUL MEI

La 17 mai 1865 a fost semnată prima Convenție Internațională a Telegrafului și creată Uniuniunea Internațională  a Telecomunicațiilor. În Republica Moldova, Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale a fost oficializată prin Hotărâre de Guvern în anul 2008.