Libertate, independență, solidaritate sindicală

Sporirea nivelului de informare și instruire a membrilor de sindicat – unul din obiectivele de bază a FSCM

20180623_103848

La 23 iunie, curent, Federația Sindicatelor din Comunicații (FSCM) în comun cu administrația și comitetul sindical al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) au organizat un seminar de instruire a salariaților – membri de sindicat. Activitatea s-a desfășurat în incinta ANOFM. Subiectele abordate în cadrul seminarului  au fost,  tehnici de comunicare cu persoanele dificile și respectarea legislației muncii în contextul modificărilor și complectărilor acesteia.

La tema ”Tehnici de comunicare”, în calitate de formator a fost cercetătorul în științe sociale și psihologie, Ștefan Popov. Dumnealui, i-a învățat pe participanții la  seminar cum să-și controleze propriile manifestări non-verbale, cum să anticipeze reacţiile şi deciziile interlocutorului,  cum să decodifice gândurile, sentimentele şi emoţiile celorlalţi, cum să identifice cu uşurinţă semnele de manipulare sau neadevăr, cum să citească mesajele ascunse ale interlocutorului şi să-i descopere adevăratele intenţii, și multe alte lucruri care să aducă ca rezultat,  o comunicare eficientă.
A doua parte a seminarului, cu  privire la respectarea legislației muncii, a fost prelută de formatorul,  Adrian Lungu –  avocat și consilier juridic în cadrul FSCM. Dumnealui, le-a vorbit participanților despre încetarea raporturilor de muncă din inițiativa angajatorului, referindu-se la actele legislative ce țin de funcția publică și statutul funcționarului public.
Prezenă la seminar, direcrtorul ANOFM, dna Raisa Dogaru a accentuat, că a fost prea puțin timp pentru abordarea acestor două teme din punctul ei de vedere, foarte interesante. Cred că vom mai prelua acest curs, a promis doamna directoare. Dumneaei,  a mulțumit conducerii FSCM pentru aportul adus la organizarea acestui seminar și pentru susținerea de fiecare dată a activităților organizate în cadrul ANOFM.
La rîndul său, vicepreședintele FSCM, Elizaveta Iurcu a menționat că unul din obiectivele de bază a FSCM prervăzute în Strategia FSCM 2018-2023 este, sporirea nivelului de informare și instruire a membrilor de sindicat. Îar subiectul ”comunicării” este întotdeauna pe agenda Federației, pentru că, avînd o comunicare eficientă, poți găsi soluții la toate problemele identificate, a menționat doamna vicepreședintă.20180623_115249