Libertate, independență, solidaritate sindicală

Obiectivul prioritar în activitatea Federației este și va rămîne instruirea și informarea membrilor de sindicat

IMG_4030

Recent, Federația Sindicatelor din Comunicații a organizat un seminar de instruire a liderilor sindicali din domeniul comunicațiilor poștale. Activitatea s-a desfășurat în tabăra de odihnă ”Camping” din or.Vadul lui Vodă.  Subiectul abordat în cadrul seminarului a fost,   respectarea legislației muncii în contextul modificărilor și complectărilor acesteia.
În calitate de formator,  Adrian Lungu –  avocat și consilier juridic în cadrul FSCM le-a vorbit participanților despre încetarea raporturilor de muncă din inițiativa angajatorului, disciplina muncii și corectitudinea aplicării sancțiunilor disciplinare. Prezent la seminar, președintele FSCM, Ion Pîrgaru a menționat,că unul din obiectivele prioritare în activitatea Federației este și va rămîne instruirea și informarea membrilor de sindicat. Totodată, ne străduim să discutăm în cadrul seminarelor subiectele cele mai necesare participanților, ca ulterior practicile să fie împlimetate în activitatea acestora.
Participanții la seminar s-au arătat interesați de tema discutată  și au înaintat diverse întrebări cu care se confruntă în activitatea de zi cu zi.IMG_4034