Libertate, independență, solidaritate sindicală

Stop violenței împotriva femeilor

IMG_4781

La data de 25 noiembrie 2018, a fost marcată Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.
Cu această ocazie, Federația Sindicatelor din Comunicații (FSCM) își exprimă sprijinul  femeilor afectate de acest fenomen, declarînd  ”Stop violenței împotriva femeilor”.
Violența împotriva femeilor:
-          este violarea drepturilor omului; -          are impact important în progresul multor domenii, ca eradicarea sărîciei, combaterea HIV/SIDA, lupta pentru pace și securitate;
-          continuie să fie o pandemie globală;
-          nu este inevitabilă;
-          prevenția este posibilă și esențială.
Cu regret, violența se reflectă și asupra femeilor – salariate. Iar cea mai frecventă formă de violență a femeilor – salariate este  hărțuirea sexuală la locul de muncă. Asesct subiect este prioritar pe agenda sindicatelor din întreaga lume, pentru că fenomenul dat afectează drepturile salariatelor, securitatea, sănătatea și demnitatea acestora.
FSCM a inițiat o campanie de informare și sensibilizare a salariaților – membri de sindicat ai Federației,  în acest scop. Iar în cadrul unui seminar, desfășurat în or. Bălți a organizat un flash mob cu genericul  ”Stop violenței împotriva femeilor”. Federația a îndemnat toîț liderii sindicali, participanți la seminar să susțină această campanie, prin organizarea activităților în cadrul organizației sindicale pe care o conduc.