Libertate, independență, solidaritate sindicală

Sindicaliștii din Industriall Global Union s-au întrunit la Chișinău pentru a discuta despre organising-ul sindical

DSC_0175

Federația Sindicatelor din Comunicații (FSCM) de comun cu Organizația Internațională a Sindicatelor ”Industriall Global Union” a organizat un seminar de instruire la tema ”Organising sindical. Metode și tehnici de realizare”.
Activitatea s-a desfășurat în incinta Institutului Muncii, timp de două zile,  unde au participat activiști sindicali din Ucraina și Republica Moldova din organizațiile membre ale Industriall Global Union. Potrivit lui Ion Pîrgaru, președintele FSCM, activitatea a avut drept scop facilitarea schimbului de experiență în domeniul practicilor ce se referă la oganisingul sindical, recrutarea membrilor și motivarea apartenenței la sindicat. Prezent la activitate, Vadim Borisov – reprezentantul regional al Industriall Global Union, a specificat că ” organizațiile sindicale pot fi consolidate în primul rînd, prin mobilizarea membrilor acestora, ca ei să conștientizeze fapul că sindicatele sunt în măsură să le apere drepturile și interesele. De asemenea, liderii sindicali trebuie să fie cît mai receptivi față de doleanțele lucrătorilor, să se implice mai activ în procesul de soluționare a problemelor angajaților, membri de sindicat”.
Înainte de a începe lucrările seminarului, Vadim Borisov, reprezentant regional al Industriall Global Union a avut o întrevedere cu președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Oleg Budza, în cadrul căreia au discutat despre cooperarea pe proiecte de instruire.
Industriall Global Union este o organizație internațională care apără și promovează interesele salariaților din peste 140 de state, cu un efectiv de circa 50 milioane de membri.
FSCM este organizație membră a Union Global Industriall.IMG_9718IMG_9720