Libertate, independență, solidaritate sindicală

Membrii Consiliului Federației Sindicatelor din Comunicații s-au întrunit în a doua ședință a Plenului

IMG_5200

La 1 martie și-a desfășurat lucrările Ședința a II-a a Consiliului Federației Sindicatelor din Comunicații din Moldova (FSCM). Pe ordinea de zi au fost incluse mai multe chestiuni, inclusiv și evaluarea activității Biroului Executiv al FSCM în perioada de după Congres.
În cadrul ședinței a fost prezentat raportul activității Biroului Executiv al FSCM pentru anul 2018 și au fost menționate un șir de aspecte care urmează să fie implementate în următoarea perioadă. Una dintre priorități este creșterea numărului membrilor de sindicat cu aproximativ 5% la sută, iar în acest scop a fost aprobat un nou slogan al anului 2019: ”Recrutare prin implicare”.
Președintele FSCM, Ion Pîrgaru a îndemnat toți liderii comitetelor sindicale să fie cît mai activi în promovarea acestui obiectiv, iar în activitatea sindicală să contribuie cât mai eficient la soluționarea problemelor cu care se confruntă membrii de sindicat la locul de muncă și să promoveze dialogul social ca un instrument în acest sens.
În cadrul ședinței, liderii sindicali au aprobat un șir de decizii ce țin de modificarea componenței nominale a Consiliului FSCM și a Biroului Executiv.
Totodată, pentru promovarea activităților sindicale în colectivele de muncă organizate de FSCM, au fost menționate cele mai active comitete sindicale cu diplome de merit.

După încheierea lucrărilor ședinței, membrii Consiliului FSCM au avut  o întîlnire cu specialiștii din cadrul Î.S. ”Poșta Moldovei” și a S.A. ”Moldtelecom” din domeniul salarizării muncii. În cadrul acestor întruniri, liderii sindicali au discutat problemele cu care se confruntă zilnic și au încercat să identifice soluții.IMG_5226IMG_5218IMG_5190IMG_5155

IMG_5228IMG_5232