Libertate, independență, solidaritate sindicală

Instruirea liderilor sindicali rămîne în continuare o prioritate pe agenda FSCM

IMG_5272

Recent, Federația Sindicatelor din Comunicații (FSCM) a organizat un seminar de instruire a liderilor sindicali cu genericul ”Salarizarea muncii și drepturile salariaților. Măsuri întreprinse de CNSM în vederea protecției sociale”.
În calitate de formator a fost, Ana Moldovanu, consultant superior în Departamentul protecție social – economică al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM). Dumneaei, i-a informat pe liderii sindicali despre organizarea salarizării muncii în sectorul real, despre ultimile modificări efectuiate în Codul Fiscal, dar și măsurile întreprinse de către CNSM în vederea protecției social-economică a salariaților.
Prezent la seminar, președintele FSCM, Ion Pîrgaru a menționat, că instruirea liderilor sindicali rămîne în continuare o prioritate pe agenda FSCM, iar subiectele abordate în cadrul seminarului sunt cele mai des întîlnite în activitatea de zi cu zi a sindicatelor, atît la nivel de unitate, cît și la nivel de ramură. Și este foarte necesar, ca liderii sindicali să cunoască bine legislația muncii, pentru a depăși orice impediment.