Libertate, independență, solidaritate sindicală

Federaţia Sindicatelor din Comunicaţii a organizat cea de-a XVIII ediţie a Spartachiadei salariaţilor din organizaţiile membre

foto

În perioada 28-29 septembrie curent, Federația Sindicatelor din Comunicații din Moldova (FSCM) a organizat în incinta taberei de odihnă „Camping” din or. Vadul lui Vodă cea de-a 18-a ediție a Spartachiadei salariaților din organizațiile membre. La competițiile sportive au participat peste 430 de salariați – membri de sindicat ai FSCM.
Potrivit lui Ion Pîrgaru, președinte al FSCM, scopul general al activității a fost, de a promova un mod sănătos de viață în colectivele de muncă și de a atrage cât mai mulți membri de sindicat în activitățile sportive. “Federația noastră cuprinde salariați de toate vârstele care activează într-un mediu dinamic, permanent în schimbare. Este foarte important să atragem mai multă atenție promovării sportului, fapt care aduce o mulțime de beneficii atât salariaților, cât și angajatorilor”, a accentuat Ion Pîrgaru.
La deschiderea oficială a competiţiilor sportive cu cuvînt de felicitare au fost prezenţi, Oleg Budza – preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), Corneliu Jaloba – director al Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe, Raisa Dogaru – director al Agenției Naționale a Ocupării Forței de Muncă, Eugenia Cebanenco – vicedirector al  ÎS ”Poșta Moldovei”,  Radion Stamati – vicedirector al SRL ”Moldpresa Grup” şi preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Comunicaţii, Ion Pîrgaru. În calitate de oaspeţi de onoare au mai fost prezenţi Marina Ivanova  – director al CP Căușeni, Vasile Guțu – director al CP Bălți, Anatolie Bugai – director al CP Drochia, Serafim Rogati – director al CP Orhei și Nicolae Pîslari – șef SEI Bălți SA ”Moldtelecm”.
Președintele CNSM, dl Oleg Budza a menționat că această activitate se înscrie în politicile sindicale de antrenare a salariaților în procesul de fortificare și recuperare a capacității de muncă și implementării Programului Național de Promovare a Sănătății (pentru anii 2016-2020) în rândul salariaților.
Participanții și-au demonstrat abilitățile la următoarele probe sportive: volei, minifotbal, șah, joc de dame și tenis de masă. Pe întreaga durată a competițiilor sportive, echipele au fost susținute de către președinții comitetelor sindicale din ramură.
În urma evaluării prestaţiei sportivilor de către un colegiu profesionist de arbitri, au fost desemnaţi următorii învingători:
 Proba volei femei:
Locul I  – SRL”Moldpresa” Grup,
Locul II – SA ”Moldtelecom”,
Locul III –– ÎS ”Poșta Moldovei”
 Proba volei bărbați:
Locul I  – Moldtelecom -1,
Locul II – Agenția Servicii Publice,
Locul III – Centrul Tehnologii Informaționale și Finanțe;
● Minifotbal:
Locul I  – Centrul Tehnologii Informaționale și Finanțe ,
Locul I – Agenția Servicii Publice ,
Locul I – Moldtelecom- 1
● Proba tenis de masă:
Locul I – Agenția Servicii Publice,
Locul I – CT Bălți,
Locul I – Moldtelecom-2;
● Proba  şah:
Locul I – Poșta Moldovei,
Locul II – Centrul Tehnologii Informaționale și Finanțe ,
Locul III – Serviciul Național de Management al Frecvențelor Radio;
● Proba joc de dame:
Locul I – SA ”Moldtelecom”
Locul II – Serviciul Național de Management al Frecvențelor Radio ,
Locul III – Centrul Tehnologii Informaționale și Finanțe .
Tradițional, învingătorii au fost menţionați cu diplome, cupe, medalii şi premii băneşti din partea Federația Sindicatelor din Comunicații din Moldova. Pentru cea mai bună prezentare, au fost menționate echipele: Centrul de Poștă Căușeni, Centrul de Poștă Călărași și ÎS ”Poșta Moldovei”.
Federaţia Sindicatelor din Comunicaţii aduce mulţumiri tuturor administratorilor şi preşedinţilor comitetelor sindicale pentru susţinerea şi aportul adus la desfăşurarea activităţilor sportive organizate.voleivolei femeifotbaldamesahsah1premierepremiere2tenis (2)