Libertate, independență, solidaritate sindicală

ANUNȚ: Târgul locurilor de muncă, ediția a XVIII-a, se va desfășura în acest an online

bannerANOFM2020-FB-940x788-596x500

“Stai acasă și caută de lucru participând la târgul online!” – acesta este îndemnul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), care în perioada 8-15 iunie 2020, în legătură cu pandemia de coronavirus COVID-19, organizează online ediția a XVIII-a a Târgului locurilor de muncă, cu tematica „Locuri de muncă în Moldova”.Târgul online al locurilor de muncă reprezintă forma electronică a unui târg de locuri de muncă tradițional, care va putea fi accesat pe platforma www.e-angajare.md. La ediția dată a Târgului online sunt invitate să participe cele mai active companii din Republica Moldova, care dispun de locuri de muncă vacante din diverse domenii.
“În contextul situației în care ne aflăm, obiectivul pe care ni-l propunem este să promovăm locurile de muncă vacante din întreaga țară și să oferim companiilor posibilități de recrutare online, iar persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, inclusiv persoane reîntoarse de peste hotare, posibilitatea aplicării online și în timp real la posturile de muncă disponibile”, a spus Raisa Dogaru, directoarea ANOFM.
Pentru mai multe informații, contactați Centrul de apel și comunicare al ANOFM la numărul de telefon 0 8000 1000 și subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă. Detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.e-angajare.md. Evenimentul este susținut de proiectul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) „Migrație și dezvoltare locală”, finanțat de Guvernul Elveției.
Amintim că, ANOFM organizează anual Târgul locurilor de muncă în cadrul căruia erau expuse mii de funcţii vacante anunţate de sute de angajatori din toată ţara. Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova participă la aceste Târguri prin activități de informare despre particularitățile legislației muncii și comunică vizitatorilor care este rolul și contribuția organizațiilor sindicale la apărarea drepturilor și intereslor salariaților.
Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, publicate în luna aprilie curent, la evidență erau 7961 locuri de muncă vacante.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSM