Libertate, independență, solidaritate sindicală

„Creații vestimentare poștale” – concurs organizat de Ziua Mondială a Poștei

creatii 11

Pe 8-9 octombrie 2022, Federația Sindicatelor din Comunicații din Republica Moldova (FSCM) a marcat Ziua Mondială a Poștei nu doar prin organizarea activităților sportive, dar și activități culturale. Concursul „Creații vestimentare poștale” s-a desfășurat în cadrul Competițiilor Sportive, la Vadul lui Vodă în tabăra Camping, într-o atmosferă de excepție.

Prin intermediul acestei activități au fost încurajate manifestările artistice ale angajaților din colectivul Î.S. Poșta Moldovei și au fost apreciate cele mai bune creații vestimentare. În concurs s-au înscris 17 participanți din cadrul  a 35 de organizații sindicale din Î.S „Poșta Moldovei”, și anume de la Orhei, Rezina, Ungheni, Călărași, Edineț, Bălți, Briceni, Căușeni, Chișinău, Drochia, Ialoveni, Cahul, Comrat, Anenii Noi, Floreși, Hîncești. Conform Regulamentului, creațiile vestimentare poștale erau confecționate și decorate cu materiale utilizate pentru prestarea serviciilor poștale, precum: hârtie, carton, bandă adezivă, saci, clame, funie, peliculă, etc. Modelele prezentate de participanți erau excepționale, aprecierea acestora de către juriu a fost foarte dificilă. Creat din 5 membri, juriu a evaluat fiecare lucrare cu note de la 5 la 10 în baza criteriilor de apreciere din Regulamentul cu privire la organizarea și desfășurarea concursului, și anume au luat în considerație designul vestimentar al modelului, originalitatea creației și descrierea prezentată.

În urma evaluării, juriul a menționat că toate creațiile prezentate au fost inedite, originale și unice, a mulțumit echipelor care au participat la confecționarea modelelor. Conform baremului de apreciere au fost evaluate cele mai bune creații în cadrul concursului „Creații vestimentare poștale”:

Locul I – Tatiana Codreanu, Centrul de Poștă Orhei

Locul II – Maria Calugher, Centrul de Poștă Rezina

Locul III – Aliona Jitoreanu, Centrul de Poștă Ungheni

Premii Speciale: Raisa Lungu, Centrul de Poștă Căușeni

                            Crîjevscaia Ala, Centrul de Poștă Briceni

                            Natalia Gaidarji, Centrul de Poștă Comrat

                            Alina Banari, Î.S. Poșta Moldovei

Toate participantele au fost apreciate cu diplome și cadouri din partea FSCM. Președintele FSCM, doamna Elizaveta Iurcu a mulțumit participantelor pentru provocarea acceptată și pentru prezentarea fenomenală în cadrul concursului.

creatii 1 creatii 2 creatii 3 creatii 4 creatii 5creatii 9 creatii 10creatii 12 creatii 13 creatii 14 creatii 15 creatii 16 creatii 17 creatii 18 creatii 19 creatii 20