Libertate, independență, solidaritate sindicală

Schimb de experiență între sindicaliștii FSCM și cei de la Poșta Română

IMG_3706

Timp de 3 zile, un grup de sindicaliști din cadrul Federației Sindicatelor din Comunicații (FSCM), membri ai Biroului Executiv, lideri sindicali și reprezentanți ai patronatului ÎS ”Poșta Moldovei” au efectuat un schimb de experiență în jud. Suceava, România. În cadrul acestei activități, reprezentanții FSCM au avut o întîlnire, la sediul Poștei Române, din municipiul Suceava, cu administrația și liderii sindicali din cadrul Întreprinderii Poșta Română din județele Suceava, Iași, Bacău, Neamț  și Vaslui. În cadrul discuţiilor, s-a pus accent pe modul de lucru în cadrul serviciilor poștale din cele două țări, pentru menținerea standardelor de calitate.
La deschiderea activității, Ion Pîrgaru, președintele FSCM a apreciat bunele relații cu colegii din Romania, în special cu cei din județul Suceava. ”Avem aceste întîlniri cu scopul de a putea comunica între noi, de a ne cunoaște mai bine. Schimbul dintre salariații poștali din Romania și Republica Moldova ne va ajuta să ne perfecționăm” a spus Ion Pîrgaru.
Nicolae Costrîş, directorul executiv al Oficiului Judeţean de Poştă Suceava a menționat că tradiţia are la origine anul 2000. ”De-a lungul anilor am avut parte de mai multe întâlniri de acest fel. Este un schimb de bune practici, de moduri de lucru, din care avem de învăţat cu toţii. Noi încercăm să luam ce este bun de la dumnealor, iar ei să ia ce este bun de la noi” a declarat Nicolae Costrîş.
Prezent la activitate, Iordănel Secrieru, președintele Filialei Suceava a Blocului Național Sindical (BNS) a transmis mesajul sindicaliștilor români. ”Ne bucurăm că există o colaborare între Suceava și Republica Moldova și sperăm că acesta va dăinui mulți ani” a punctat Iordănel Secrieru.
În cadrul acestei deplasări reprezentanții FSCM au vizitat mai multe subunităţi poştale din judeţul Suceava.schimb-experienta-factori-postali-suceava-moldovaIMG_3738IMG_3713