Libertate, independență, solidaritate sindicală

Serviciul Naţional de Management al Frecvenţilor Radio a marcat 25 de ani de activitate

IMG_5613

Recent, Instituţia Publică „Serviciul Naţional de Management al Frecvenţilor Radio” (SNMFP) a marcat 25 de ani de activitate. Cu acest prilej, partenerii sociali din ramura comunicațiilor s-au întrunit în cadrul unui eveniment festiv pentru a face un bilanț al activității instituției și a discuta despre planurile pentru următoarea perioadă. Totodată, oaspeții au participat la inaugurarea noului sediu al SNMFP.Andrei Gavrisi, director general al SNMFP, a menționat că instituția asigură necesitățile economiei naționale și a populației Republicii Moldova cu frecvențe și canale radio pentru dezvoltarea serviciilor de comunicații mobile celulare, de televiziune, radiodifuziune, radiocomunicații fixe, și de la fondare a crescut de la 229 până la peste 17 mii de stații de radiocomunicații utilizate în sectorul civil.
Prezent la eveniment, Prim-ministrul Pavel Filip, a adresat un mesaj de felicitare unde a menționat că în toți acești ani instituția a contribuit semnificativ la dezvoltarea sectorului de radiocomunicații din Republica Moldova. “Principala avuție a noastră sunt oamenii. La SNMFP au fost create condiții optime pentru ca specialiști de valoare internațională să obțină performanțe iar rezultatele nu au întârziat să apară. În epoca informațională estre important ca frecvențele radio să fie gestionate eficient. Specialiștii de la întreprindere sunt o mândrie pentru noi, apreciați în toată Europa.”, a subliniat Pavel Filip.
Ion Pîrgaru, președintele Federației Sindicatelor din Comunicații din Moldova, a înmânat conducerii instituției Diplome de merit pentru activitatea profesională rodnică. Liderul sindical a menționat că la SNMPF a fost încheiat unul dintre cele mai bune contracte colective de muncă la nivel de ramură. În rezultatul negocierilor, astăzi cei peste 80 de salariați ai instituției beneficiază de condiții bune de muncă, având un salariu mediu de peste 11 mii de lei lunar.
Obiectivele de bază ale instituției pentru următoarea perioadă sunt gestionarea tehnică a frecvențelor de radio; monitorizarea spectrului de frecvențe radio; certificarea produselor de telecomunicații. Actualmente SNMPF desfășoară activități în scopul asigurării cu resurse ce vor permite implementarea și dezvoltarea tehnologiilor avansate: rețele de radiocomunicații mobile 5G, rețele pentru comunicații de tip Internetul obiectelor etc.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSM