Libertate, independență, solidaritate sindicală

Implicarea tinerilor în activitatea sindicală

IMG_5687.jpg1

La  21 iunie, curent, Federația Sindicatelor din Comunicații din Moldova (FSCM) a organizat în incinta Institutului Muncii o masă rotundă cu genericul ”Implicarea activă a tinerilor în activitatea sindicală” cu participarea noilor membri ai comisiei de tineret a FSCM. Lista comisiei de tineret a FSCM
Activitatea a fost deschisă de președintele FSCM, Ion Pîrgaru care i-a îndemnat pe tineri să fie implicaţi și deschiși spre o comunicare eficientă. Liderul sindical a accentuat că  susține în continuare inițiativele tinerilor și și-a exprimat speranța că aceștea vor veni cu propuneri de îmbunătățire a cadrului legislativ și a condițiilor de muncă, organizarea unor activități de informare a membrilor de sindicat.
Elena Stoica, președintele Comisiei de Tineret a Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) și FSCM, a informat tinerii despre principalele realizări ale Comisiei din ultima perioadă, ce țin de promovarea valorilor sindicale, consolidarea structurilor de tineret, organizarea unor campanii de informare, promovarea unui mod sănătos de viață în rândul salariaților. Totodată, Elena Stoica a îndemnat tinerii să se implice în pregătirea documentului de Propuneri iniţiat de  CNSM la Programul de activitate al noului Guvern.
În cadru întâlnirii  a fost organizată și sedința comisiei de tineret a FSCM. Iar pe ordinea de zi au fost incluse spre examinare subiecte ce se referă la Regulamentul de funcționare a Comisiei de Tineret a FSCM, înaintarea candidaturii președintelui Comisiei respective spre aprobarea membrilor Biroului Executiv al FSCM, dezvoltarea unei rețele de comunicare a membrilor Comisiei care ar facilita interacțiunea dintre tinerii sindicaliști.
Membrii comisiei de tineret au înaintat și susținut unanim, candidatura Cristinei Cramarciuc, membru al comitetului sindical al Agenției Servicii Publice la funcția de președinte al comisiei date.
Ulterior, Cristina Cramarciuc și Olga Găină, ambele absolvente ale Școlii Sindicale din Moldova, ediția 2019, au prezentat proiectele elaborate în cadrul școlii și care urmează a fie implimentate în organizațiile sindicale primare, unde își desfășoară activitatea. Aceste proiecte se referă la motivarea apartenenței la sindicat prin benefiicii negociate în Contractul Colectiv de Muncă, comunicarea eficientă în cadru organizației sindicale și implicarea eficientă a tinerilor în activități sindicale la toate nivelurile.
Tinerii sindicaliști au fost familiarizați cu structura sindicatelor din Republica Moldova, dar și cu prevederile Statutului FSCM.IMG_5692.jpg1IMG_5690.jpg1IMG_5687.jpg1 IMG_5696.jpg1