Libertate, independență, solidaritate sindicală

Federația Sindicatelor din Comunicații găzduiește întrunirea Uniunii Internaționale a Sindicatelor Lucrătorilor din Comunicații

IMG_2693-750x479

Federația Sindicatelor din Comunicații din Republica Moldova (FSCM) găzduiește întrunirea Uniunii Internaționale a Sindicatelor Lucrătorilor din Comunicații (UISLC), care se desfășoară în perioada 21-25 octombrie la Institutul Muncii. La întrunirea din acest an a UISLC participă delegați din Federația Rusă, Belarus, Azerbaidjan, Uzbekistan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Kazahstan. Sindicaliștii au adus în discuție o serie de probleme privind protejarea drepturilor și intereselor socio-economice ale salariaților din ramură, încheierea de acorduri și convenții colective și diseminarea experienței practice a participanților în contextul globalizării și proceselor de dezvoltare tehnologică care au impact asupra ramurii comunicațiilor.
Anatolii Nazeykin, președintele Uniunii Internaționale a Sindicatelor Lucrătorilor din Comunicații, a declarat că în cadrul întrunirii sunt discutate provocările sindicaliștilor din regiune și soluțiile care urmează a fi aplicate. Președintele UISLC a atras atenția asupra experienței pozitive a FSCM privind atragerea tinerilor în sindicate, organizarea unor concursuri profesionale, festivaluri, activități sportive, etc.
La rândul său, Ion Pîrgaru, președinte al Federației Sindicatelor din Comunicații din Moldova, a subliniat că această întrunire este o oportunitate de a afla care sunt realizările dar și dificultățile cu care se confruntă sindicaliștii din spațiul Comunității Statelor Independente, de a face schimb de experiență și prelua bune practici în activitatea sindicală.
Cu un cuvânt de salut la această întrunire a fost prezent Oleg Budza, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova. Liderul sindical a apreciat colaborarea cu UISLC drept una productivă și a comunicat despre activitățile și prioritățile CNSM din ultima perioadă.
În vederea îmbunătățirii condițiilor de muncă în ramura comunicațiilor la nivel regional, sindicaliștii au menționat că obiectivele de bază ale organizațiilor sindicale vor fi focusate în continuare pe salarii și condiții de muncă decente, respectarea normelor în domeniul securității și sănătății în muncă, garanții sociale pentru membrii de sindicat, eficientizarea parteneriatului social, instruirea continuă a membrilor de sindicat.