Libertate, independență, solidaritate sindicală

Arhivele

Agenția Servicii Publice este decernată cu Premiul „Mercuriul de aur”

ASP

Agenția Servicii Publice a obținut o înaltă apreciere pentru realizări în domeniul prestării serviciilor publice – Premiul Mare în cadrul celei de a 17-a ediții a concursului “Marca Comercială a anului 2019”, desfășurat pe dată de 19 august 2020, în cadrul “Galei Businessului Moldovenesc”. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în comun cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a RM.

Compania Moldtelecom a fost decernată cu premiul mare – “Mercuriul de Aur”

Diploma de onoare

Compania Moldtelecom a fost decernată cu premiul mare – “Mercuriul de Aur” în cadrul nominalizării “Liderul anului”, a concursului național „Marca Comercială”, ediția a XVII. Acest titlu vine în susținerea rezultatelor obținute pe parcursul anului 2019 și reconfirmă poziția Moldtelecom de lider pe piața telecomunicațiilor care prin calitate asigurată la servicii și oferte avantajoase continuă să își mențină o înaltă competitivitate.

Buletin juridic

codul muncii

În sesiunea din 09.07.2020 Legislativul a aprobat un set de modificări la Codul muncii, dar și la Legea Sindicatelor care , fiind publicate în Monitorul Oficial în data de 31.07 2020, nr. 194-197, începând cu această zi (31.07.2020) au și intrat în vigoare, motiv care necesită a fi cunoscute de membrii de sindicat pentru a fi documentați cu cadrul legal existent.
Respectiv, venim cu această informație preliminară, pentru ca ulterior să le analizăm impactul lor asupra activității organelor sindicale, prin urmare să ne conformăm activitatea în corespundere cu prevederile normelor juridice în vigoare, dar și să le aplicăm creativ în strictă corespundere cu conținutul, esența lor drepturile și interesele sindicale. Totodată, să aplicăm mai profesional și mai iscusit Contractul colectiv de muncă, în calitatea sa de mecanism juridic de negociere și contractare a raporturilor de muncă dintre sindicat, reprezentant al salariaților și angajator, pentru a garanta o protejare mai sporită a intereselor salariaților.

FSCM și ”Poșta Moldovei” au semnat un nou Contract Colectiv de Muncă

20200721_112032 FSCM

Întreprinderea de Stat ”Poșta Moldovei” și Federația Sindicatelor din Comunicații au semnat un nou contract colectiv de muncă. Prezentul document este valabil pe o perioadă de cinci ani și a intrat în vigoare din data semnării.
În cadrul noului acord s-au păstrat drepturile salariale din contractul anterior, dar au fost introduse și prevederi noi în beneficiul salariaților.
Aici vizualizați CCM în întregime :CCM a.2020

Baza de odihnă “Perlele Nistrului” își deschide ușile

8531627

Federația Sindicatelor din Comunicații vă informează, despre startul sezonului de vară – 2020 a bazei de odihnă ” Perlele Nistrului”.
Situată la 18 km de Chișinău, în orășelul Vadul-lui-Vodă, Baza de Odihnă “Perlele Nistrului”, este o locație extraordinară pentru agrementul copiilor şi maturilor, fiind pregătite din punct de vedere sanitaro-epidemiologic și având toate autorizațiile necesare pentru a vă oferi o vacanța în siguranță.
Baza de odihnă “Perlele Nistrului” este o alegere perfecta pentru un sejur frumos în “Parcul Nistrean” de la Vadul-lui-Vodă, str. Balneară, 3.
Pentru mai multe detalii Perlele Nistrului