Libertate, independență, solidaritate sindicală

Arhivele

În cadrul Federației Sindicatelor din Comunicații a avut loc ședința desfășurată a Biroului Executiv

IMG_4669

La 1 noiembrie, curent, în incinta Casei Sindicatelor sau întrunit membrii Biroului Executiv al Federației Sindicatelor din Comunicații ( FSCM) într-o ședință desfășurată, la care au participat și președinții comitetelor sindicale din mun.Chișinău. Ședița a fost prezidată de președintele Federației, Ion Pîrgaru.
Agenda ședinței a prevăzut o serie de subiecte ce vizează realizările FSCM în comun cu organizațiile sindicale membre în ultima perioadă,

Centrul de Poștă Ocnița a efectuat totalurile concursului cu genericul ,,Cel mai modelat si curat Oficiu Poștal al anului 2018,,

IMG_20181029_103443

În perioada 01.08.2018 – 25.10.2018, Comitetul sindical al Centrului de Poștă Ocnița în comun cu Administrația au desfășurat concursul cu genericul ,,Cel mai modelat si curat Oficiul Poștal  al anului 2018,,.
La concurs au participat toate oficiile postale din cadrul filialei ÎS ”Poșta Moldovei”; CP Ocnița . Principalele criterii ale  concursului au fost:
- amenanjarea locurilor de muncă a poştașilor,

A fost menționați cei mai buni salariați ai Companiei Publice ”Gagauzia Radio Televizionu”

IMG_4643

La 29 octombrie, curent Compania Publică „Gagauziya Radio Televizionu” (GRT) a împlinit  11 ani de la fondare. Cu acest prilej, administrația companiei în comun cu comitetul sindical au orgnizat o adunare festivă consacrată acestui eveniment.  Cu mesaje de felicitare au fost prezenți,  Vladimir Kîssa – președintele Adunării Populare UTA Găgăuzia, Nicolae Dudoglo – președintele  Uniunii popular-patriotice ”Devlet”, ex-deputat în Parlamentul Republicii Molodva, Ivan Terzi – vicepreședintele  Consiliului de Observatori CP ” GRT” și Ion Pîrgaru – președintele Federației Sindicatelor din Comunicații.

Obiectivul prioritar în activitatea Federației este și va rămîne instruirea și informarea membrilor de sindicat

IMG_4030

Recent, Federația Sindicatelor din Comunicații a organizat un seminar de instruire a liderilor sindicali din domeniul comunicațiilor poștale. Activitatea s-a desfășurat în tabăra de odihnă ”Camping” din or.Vadul lui Vodă.  Subiectul abordat în cadrul seminarului a fost,   respectarea legislației muncii în contextul modificărilor și complectărilor acesteia.
În calitate de formator,  Adrian Lungu –  avocat și consilier juridic în cadrul FSCM le-a vorbit participanților despre încetarea raporturilor de muncă din inițiativa angajatorului, disciplina muncii și corectitudinea aplicării sancțiunilor disciplinare.

Competiții sportive organizate în cadrul FSCM

IMG_4594

Federaţia Sindicatelor din Comunicaţii în comun cu organizaţiile membre din municipiul Chișinău au organizat la 13 octombrie, 2018,  la baza sportivă a Casei de odihnă  „Campingul din Vadul lui Vodă”, competiții sportive la probele,  volei și minifotbal.
La evenimentul sportiv au participat 5 echipe din cadrul organizațiilor sindicale membre ale FSCM din municipiul Chișinău.
La deschiderea oficială a competițiilor sportive cu un mesaj de felicitare a fost prezent  președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, dl Oleg Budza.