Libertate, independență, solidaritate sindicală

Monthly Archives: iulie 2020

FSCM și ”Poșta Moldovei” au semnat un nou Contract Colectiv de Muncă

20200721_112032 FSCM

Întreprinderea de Stat ”Poșta Moldovei” și Federația Sindicatelor din Comunicații au semnat un nou contract colectiv de muncă. Prezentul document este valabil pe o perioadă de cinci ani și a intrat în vigoare din data semnării.
În cadrul noului acord s-au păstrat drepturile salariale din contractul anterior, dar au fost introduse și prevederi noi în beneficiul salariaților.
Aici vizualizați CCM în întregime :CCM a.2020

Baza de odihnă “Perlele Nistrului” își deschide ușile

8531627

Federația Sindicatelor din Comunicații vă informează, despre startul sezonului de vară – 2020 a bazei de odihnă ” Perlele Nistrului”.
Situată la 18 km de Chișinău, în orășelul Vadul-lui-Vodă, Baza de Odihnă “Perlele Nistrului”, este o locație extraordinară pentru agrementul copiilor şi maturilor, fiind pregătite din punct de vedere sanitaro-epidemiologic și având toate autorizațiile necesare pentru a vă oferi o vacanța în siguranță.
Baza de odihnă “Perlele Nistrului” este o alegere perfecta pentru un sejur frumos în “Parcul Nistrean” de la Vadul-lui-Vodă, str. Balneară, 3.
Pentru mai multe detalii Perlele Nistrului

Adaptarea locurilor de muncă și protejarea lucrătorilor

StopPandemiccoverSEP

Pentru a ajuta angajatorii și lucrătorii să își păstreze sănătatea și siguranța într-un mediu de lucru care s-a schimbat semnificativ ca urmare a pandemiei de COVID-19, Agenţia Europeană pentru Sănătate și Securitate în Muncă a elaborat Ghidul “COVID-19: Înapoi la locul de muncă. Adaptarea locurilor de muncă și protejarea lucrătorilor.” Ghidul cuprinde exemple de măsuri cu caracter general care, în funcție de o situație de lucru anume, pot ajuta angajatorii să realizeze un mediu de lucru corespunzător, sigur și sănătos pentru momentul reluării activităților.