Libertate, independență, solidaritate sindicală

Activitatea sindicală în perioada de pandemie – provocări și soluții

IMG_7487p

Vineri, 13 noiembrie, Federația Sindicatelor din Comunicații (FSCM) a organizat în incinta Institutului Muncii, o masă rotundă cu genericul ”Activitatea sindicală în perioada de pandemie – provocări și soluții”.
Evenimentul a fost deschis de președintele FSCM, Ion Pîrgaru care a adus la cunoștința participanților programul de lucru și obiectivele propuse.
La întrunire au participat lideri sindicali din domeniul comunicațiilor poștale. Ei au discutat problemele cu care se confruntă în perioada de pandemie COVID-19, iar ulterior au venit cu soluții.
În cadrul evenimentului, liderii sindicali au însușit programul Zoom, care  urmează să fie folosit drept platformă de comunicare în activitatea sindicală din cadru FSCM. Ei au indentificat posibilitățile de utilizare a acestui program, dar și impedimentele cu care se pot confrunta.
Tot în cadrul mesei rotunde, președinții comitetelor sindicale s-au întîlnit cu avocatul Federației, Anatolie Lupașcu. Subiectul discuției a fost drepturile și garanțiile sindicale în conformitate cu Codul Muncii și Legea Sindicatelor. Au examinat cazuri concrete de încălcare a legislației muncii.IMG_7478 p