Libertate, independență, solidaritate sindicală

Stop violenței împotriva femeilor

IMG_7495

La 25 noiembrie 2020, va fi marcată Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, declarată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 2000.
În rezoluția sa, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a invitat guvernele, organizațiile internaționale și neguvernamentale să organizeze evenimente în această zi pentru a atrage atenția publicului asupra problemei violenței împotriva femeilor. Cu această ocazie, Federația Sindicatelor din Comunicații își exprimă sprijinul  femeilor afectate de acest fenomen, declarînd ”Stop violenței împotriva femeilor”.
Cu regret, violența se reflectă și asupra femeilor – salariate. Iar cea mai frecventă formă de violență a femeilor – salariate este  hărțuirea sexuală la locul de muncă. Acest subiect este prioritar pe agenda sindicatelor din întreaga lume, pentru că fenomenul dat afectează drepturile salariatelor, securitatea, sănătatea și demnitatea acestora.
FSCM a inițiat o campanie de informare și sensibilizare a salariaților – membri de sindicat ai Federației,  în acest scop. Iar în cadrul unei mese rotunde desfășurată recent la Injstitutul Muncii, a organizat un flash mob cu genericul  ”Stop violenței împotriva femeilor”.
Federația a îndemnat  liderii sindicali să susțină această campanie, prin organizarea diverselor evenimente, în cadrul organizației sindicale pe care o conduc.