Libertate, independență, solidaritate sindicală

Ziua internațională a drepturilor omului a fost marcată de FSCM

IMG_7522 drept

La 10 decembrie întreaga lume a marcat, Ziua internațională a drepturilor omului. În anul 1948, la această dată, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat Declarația Universală a Drepturilor Omului. Documentul stipulează că toți oamenii s-au născut cu drepturi egale și inalienabile și cu libertăți fundamentale.
Ziua este marcată în mod normal, atât de conferințe și reuniuni politice la nivel înalt, cât și de evenimente culturale și expoziții care se ocupă cu probleme legate de drepturile omului. Însă, în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, această Zi a fost marcată într-un mod diferit. Potrivit Organizației Națiunilor Unite (ONU), tema acestei Zile în 2020 a fost “Recover Better – Stand Up for Human Rights” („Recuperați-vă mai bine – Susțineți drepturile omului”). Tema aleasă se referă la pandemia de coronavirus şi pune în evidenţă necesitatea de a reconstrui mai bine, asigurând că drepturile omului sunt esenţiale.
În acest scop, membrii Biroului Executiv al Federației Sindicatelor din Comunicații a organizat un flash  mob, prin care și-au manifestat solidaritatea împotriva oricărei forme de abuz, discriminare sau atentat la drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului.