Libertate, independență, solidaritate sindicală

Cooperare regională a sindicatelor, în beneficiul tuturor

industrial all

Conducerea IndustriALL Global Union s-a reunit, pe 15 februarie, într-o ședință online, cu reprezentanții organizațiilor afiliate din Republica Moldova. Este vorba de Ion Pîrgaru, președintele Federației Sindicatelor din Comunicații, Elizaveta Iurcu, vicepreședinte al FSCM, și Margareta Strestian, președinta Federaţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică şi Resurse Energetice.

Vadim Borisov, secretar regional IndustriALL, a vorbit despre evenimentele și campaniile online desfășurate și despre modul în care IndustriALL Global Union își sprijină organizațiile afiliate din regiune. Acesta a făcut o trecere în revistă a tuturor activităților organizate de ei în ultima perioadă, despre probleme la nivel global, precum sunt pandemia de Covid-19 și soluțiile găsite de diferite state pentru a susține populația în această perioadă dificilă. De asemenea, vorbitorul s-a referit și la energia regenerabilă, numită și energia viitorului.

FSCM își sprijină salariații

Ion Pîrgaru, la rândul său, a evidențiat acțiunile federației sindicale pe care o conduce, măsurile luate de sindicate legate de pandemia de Covid-19, schimbările în sistemul relațiilor de muncă etc. De asemenea, Ion Pîrgaru s-a referit la soluțiile găsite pe timp de pandemie pentru a-i sprijini pe salariații membri de sindicat.

Vadim Borisov a apreciat toate măsurile întreprinse de organizațiile afiliate din Republica Moldova pentru ținerea sub control a situației legate de Covid-19 la locul de muncă, luarea măsurilor necesare pentru a proteja sănătatea și veniturile lucrătorilor și pentru a asigura sustenabilitatea companiilor prin legislație, convenții colective și dialog social.

În luna septembrie 2021, va avea loc, online, cel de-al treilea Congres al IndustriALL Global Union, la care vor participa și reprezentanți ai federațiilor sindicale afiliate din Republica Moldova.