Libertate, independență, solidaritate sindicală

Parteneriatul social în sfera comunicațiilor, un atu de care beneficiază toți

IMG_7583

Federația Sindicatelor din Comunicații a organizat, pe 16 februarie curent, o masă rotundă cu genericul „Parteneriatul social în sfera comunicațiilor”, la care au participat mai mulți parteneri sociali.

Ion Pîrgaru, președintele FSCM, gazda evenimentului, le-a mulțumit conducătorilor de întreprinderi pentru conlucrarea fructuoasă care este în beneficiul salariaților membri de sindicat. „Mă bucur că reușim să menținem un dialog social echilibrat și reușim astfel să stabilim acorduri de interes comun”,a menționat Ion Pîrgaru.

La eveniment a participat și Oleg Budza, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM). Liderul sindical a vorbit despre importanta Contractului colectiv de muncă la întreprinderi, ca instrument de bază pentru sporirea nivelului de protecție a drepturilor și intereselor social-economice și de muncă ale salariaților, precum și promovează dialogul și parteneriatul social în domeniul relațiilor de muncă.

Și Teodor Ciclicci, președintele Federației Patronatelor din Comunicații, s-a referit în discursul său la cât de importantă este colaborarea dintre sindicate și patronate, accentuând faptul că dialogul social și negocierea colectivă este o realitate a lumii contemporane, o modalitate eficientă de armonizare a intereselor salariaților cu cele ale patronilor.

Î. S. „Poșta Moldovei” a încheiat un nou Contract colectiv de muncă în a doua jumătate a anului 2020.  „În conducerea FSCM am găsit un prieten, un partener de încredere, deschis spre dialog. Îmi amintesc cum am negociat acest document important și mă bucur că într-adevăr este în interesul angajaților”, a menționat Vitalie Zaharia, director general al Î.S. „Poșta Moldovei”.

Colaborarea FSCM cu Î.S. „Radiocomunicații” a fost armonioasă chiar de la bun început, de când Mihai Iacob a fost numit în funcția de director. Acesta, în afară de faptul că este un manager bun, e și un negociator iscusit și preocupat de confortul angajaților săi. Aici trebuie menționat faptul că la începutul carierei sale Mihai Iacob a fost lider sindical și cunoaște bine rolul organizațiilor sindicale și ce așteptări au salariații.

La final, Oleg Budza, președintele CNSM, și Ion Pârgaru, președintele FSCM, au înmânat celor prezenți diplome de onoare cu insigna de merit, în semn de recunoștință pentru merite în promovarea dialogului social în cadrul colectivului de muncă.

De acestea au beneficiat:

Teodor Ciclicci, președintele Federației Patronatelor din Comunicații;

Viorel Postolachi, director general al SA „Moldtelecom”;

Vitalie Zaharia, director general al Î.S. „Poșta Moldovei”;

Mihai Iacob, director general al Î.S. „Radiocomunicații”;

Andrei Gavrisi, director general ÎP „Serviciul Național de Management al Frecvențelor Radio”;

Oleg Babin, director general ÎS „Combinatul Poligrafic”.iacobIMG_6650IMG_6662IMG_7587IMG_7587IMG_7593