Libertate, independență, solidaritate sindicală

OPINII: „2020 a fost un an greu, un an pandemic, dar vedem rezultatele”

bulgaru

Continuăm rubrica OPINII fiindcă pe mulți îi interesează ce activități au organizat sindicatele în perioada pandemiei. Noi am încercat să aflăm ce cred liderii sindicali despre Federația Sindicatelor din Comunicații. Întrebarea a fost formulată în felul următor:  Cum a activat FSCM în perioada pandemiei și ce a făcut pentru membrii săi? De această dată am vorbit cu

Petru B0lgaru, președintele Comitetului sindical al consiliului sindical al Agenției Servicii Publice:

2020 a fost un an greu, un an pandemic, dar vedem rezultatele. FSCM și-a făcut bine lucrul, a contribuit la negocierea contractelor colective de muncă la „Moldtelecom”, „Poșta Moldovei”. Eu am studiat contractele și am găsit mai multe beneficii pentru salariați.

Ne gândim că anul acesta va fi mai bun. Noi, sindicatele, suntem de părerea că omenii trebuie să se vaccineze, ca să fie protejați. La agenție au fost bolnave de Covid peste 700 de persoane. Sindicatele le-au acordat ajutoare materiale. Când  apar probleme, ne adresăm la FSCM și ni se acordă suportul necesar.

Suntem în negocieri asupra Contractului Colectiv de muncă. Am rămas plăcut surprinși că a venit angajatorul cu un proiect de contract colectiv de muncă. Respectiv, noi acum ne luptăm ca să nu pierdem din facilitățile pe care le-am avut în contractul anterior.