Libertate, independență, solidaritate sindicală

Cei mai buni specialiști au fost distinși cu titlul „Maestru în Tehnologia Informației și Comunicații”

1

Specialiști din domeniul TIC au fost distinși cu titlul onorific de „Maestru în Tehnologia Informației și Comunicații” și au primit diplome de onoare pentru merite deosebite în dezvoltarea sectorului respectiv. Totodată, au fost menționați și directorii întreprinderilor care au susținut și stimulat angajații pentru a atinge noi performanțe. 2

Distincțiile au fost acordate în cadrul unei ceremonii festive, organizate de către Federația Sindicatelor din Comunicații și Ministerul Economiei și Infrastructurii. Evenimentul a fost organizat cu prilejul celei de-a 52-a aniversări a Zilei mondiale a telecomunicațiilor și societății informaționale, consemnată de întreaga comunitate internațională.

Ion Pîrgaru, președintele FSCM, a menționat că sectorul TIC este unul dintre cele mai dezvoltate și dinamice din țară, care contribuie în mod real la dezvoltarea economiei naționale, având cea mai mare valoare adăugată. Vorbind despre cum au lucrat salariații din ramură în perioada pandemiei, liderul sindical a relevat că au fost depuse toate eforturile necesare pentru a asigura condiții decente de muncă și pentru protecția acestora. În ramură nu au fost înregistrate disponibilizări, iar salariații au lucrat în regim normal. Liderul sindical i-a felicitat pe angajații din domeniu și le-a urat „noi realizări, putere şi perseverență pentru a duce la bun sfârşit proiectele de edificare în Republica Moldova a unei societăţi informaţionale moderne”. pargaru

Iuliana Drăgălin, secretar de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii, a declarat că genericul evenimentului, care anul acesta este „Accelerarea societății digitale în vremuri dificile”, reflectă rolul cheie al tehnologiei informației și comunicațiilor, marcată profund de criza pandemică.

„În acest context, criza de Covid-19 nu numai a accentuat rolul TIC pentru o funcționare continuă a societății, dar și a adus în prim plan problemele din sistem. Tehnologiile digitale susțin viața: munca, sănătatea, procesul de studii pentru miliarde de oameni. În fața pandemiei de Covid, comunitatea informațională s-a dovedit a fi rezistentă și inovatoare. Ministerul Economiei și Infrastructurii apreciază înalt eforturile depuse de angajații din domeniul TIC pentru edificarea unei societăți informaționale incluzive pentru toți cetățenii Republicii Moldova”, a accentuat secretarul de stat. elizaveta

Viorel Postolachi, director SA „Moldtelecom”, a apreciat faptul că au fost scoși în evidență cei mai buni din domeniul comunicațiilor și și-a amintit că acum cinci ani stătea și el în sală și aștepta primirea acestui titlu onorific, „Maestru în Tehnologia Informației și Comunicații”. Viorel Postolachi a menționat că anul trecut telecomunicațiile au ieșit în evidență și au arătat că „fără noi lumea ar fi putut sta pe loc, începând cu revederea cu cei dragi, care nu se putea face față în față, munca la distanță și terminând cu lecțiile online. Anume în această perioadă am avut nevoie mai mult ca oricând de angajați care să muncească cu dăruire”.

Mihai Iacob, director general la Î.S. „Radiocomunicații”, la rândul său, a ținut să specifice că „în sală sunt prezenți cei care stau la baza calităților serviciilor și, nu în ultimul rând, la vânzarea acestora”.

Andrei Gavrisi, director al I.P.„Serviciul Naţional de Management al Frecvenţelor Radio”, a afirmat că „diploma respectivă e meritul întregului colectiv. Avem o echipă de profesioniști și, respectiv, avem toată grija necesară și competența față de managementul tehnic privind aspectul de frecvențe radio”.

Și Irina Străjescu, director Comunicare Moldcell, prezentă la eveniment, i-a felicitat pe cei care au fost distinși cu titlul onorific de „Maestru în Tehnologia Informației și Comunicații”.

Titlul şi insigna „Maestru în Comunicaţii” se conferă în scopul aprecierii aportului adus de către lucrători în sporirea calităţii în prestarea serviciilor în domeniul telecomunicaţiilor, comunicaţiilor poştale, radiocomunicaţiilor şi creșterea prestigiului profesional al lucrătorilor din ramură.

 În prezent, în domeniul TIC din Republica Moldova activează circa 20 de mii de persoane.