Libertate, independență, solidaritate sindicală

Membrii FSCM insistă ca prevederile Codului muncii să fie ajustate la exigențele actuale

birou executiv

De Ziua Sindicalistului, Biroul Executiv al Federației Sindicatelor din Comunicații s-a întrunit într-o ședință. Ion Pîrgaru, președintele FSCM, a prezentat chestiunile de pe ordinea de zi cu scurte comentarii. Au fost puse în discuție probleme precum susținerea copiilor cu dizabilități ai salariaților membri de sindicat, odihna de vară a elevilor, acordarea ajutorului material pentru un grup de sindicaliști etc.

Elizaveta Iurcu, vicepreședinte al FSCM, a adus la cunoștința celor prezenți propunerea directorului Caselor de Odihnă și Recuperare „Perlele Nistrului, Ion Munteanu, de a organiza odihna copiilor împreună cu părinții, ținându-se cont de situația pandemică. Astfel, în funcție de decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, începând cu 1 iulie, tabăra își va putea deschide larg ușile pentru întreaga familie, nu doar pentru copii, cum eram obișnuiți anterior.

Violeta Harea, președinta Comisiei de Femei din cadrul FSCM, a propus ca să fie lansată campania de ajustare a prevederilor Codului muncii din Republica Moldova la exigențele actuale.

„În acest context, este binevenit să efectuăm un studiu de fezabilitate de comun acord cu organizațiile sindicale primare, pentru a acumula propuneri de modificare și completare a legislației muncii, menite să asigure îmbunătățirea calității condițiilor de muncă și odihnă ale angajaților. Având în vedere experiența și practica de activitate a liderilor de sindicat, sperăm să contribuim împreună la realizarea scopurilor propuse”, a menționat Violeta Harea.

Și, deoarece ședința a fost organizată într-o zi importantă pentru comunitatea sindicală, 7 iunie, unii dintre cei mai activi sindicaliști au fost distinși cu diplome de mulțumire pentru activitate îndelungată în apărarea și promovarea intereselor și a drepturilor sindicaliștilor.