Libertate, independență, solidaritate sindicală

Securitatea și sănătatea salariaților la locul de muncă rămîne o prioritate pentru FSCM

IMG_7772 pr.1

În perioada 22-23 iulie, 2021, Federația Sindicatelor din Comunicații a organizat un seminar la tema ”Securitatea și sănătatea la locul de muncă”.
Grupul țintă a fost liderii sindicali din domeniul telecomunicațiilor.
În cadrul instruirii, participanții au fost familiarizați cu cadrul juridic în domeniul securității și sănătății în muncă,  acțiunile sindicatelor în situația regresului din domeniul dat, situația accidentelor de muncă în R.Moldova în cifre, dar și  cercetarea acestrora.
Concomitent, s-a discutat și despre răspunderea pentru încălcarea actelor legislative și normative în domeniul securității și sănătății în muncă, dar și despre cerințele minime de pregătire în acesrt domeniu.  Totodată, participanții au primit un set de documente normative în domeniul securității și sănătății în muncă care le vor fi de ajutor în activitate.
Tot în cadrul seminarului, liderii sindicali sau întîlnit cu reprezentantul administrației SA ”Moldtelecom”, care i-a informat despre mersul îndeplinirii prevederilor Contractului Colectiv de Muncă  al SA ”Moldtelecom” pentru anii 2021-2024.
Participanții  au avut și un dialog cu avocatul FSCM, Anatolie Lupașcu, unde au putut primi răspuns la mai multe întrebări.IMG_77742IMG_77773IMG_77685IMG_77664