Libertate, independență, solidaritate sindicală

FSCM a continuat instruirea liderilor sindicali la tema ”Securitatea și sănătatea la locul de muncă”

IMG_7782 1

În perioada 29-30 iulie, curent, Federația Sindicatelor din Comunicații din Moldova (FSCM) a continuat instruirea liderilor sindicali la tema ”Securitatea și sănătatea la locul de muncă”.
De această dată, grupul țintă a fost lideri sindicali  din domeniul comunicațiilor poștale, dar  și președinți și reprezentanți ai organizațiilor sindicale din cadrul, Agenției Servicii Publice, Serviciului Național de Management al Frecvențelor Radio, Detașamentului de Pază Paramilitară, Combinatului Poligrafic, CNAM, AOFM, Î.M ”Moldcell” și  Î.C.S.”Ericsson”.La deschiderea activității Elizaveta Iurcu, vicepreședinte al FSCM a prezentat agenda seminarului și a menționat, că unul din obiectivele prioritare, prevăzut și în Strategia FSCM pentru anii 2018-2023, este securitatea și sănătatea salariaților membri de sindicat. Un obiectiv  la care FSCM atrage  o atenție deosebită, a accentuat dna vicepreședinte.
În cadrul instruirii, Elena Carchilan, șef Inspectoratul  Muncii al CNSM, în calitate de formator le-a vorbit participanților despre cadrul juridic în domeniul securității și sănătății în muncă, dar și responsabilitatea pentru încălcarea acestor acte  normative. Formatorul a avut capacitatea de ai provoca pe iderii sindicali la discuții, abordînd problemele cu care se confruntă atît în activitatea sindicală, cît și cea de bază.  Aceștea au primit și un set de documente normative în domeniul securității și sănătății muncii care le vor fi de ajutor în activitate.
Tot în cadrul seminarului a fost abordat și subiectul, drepturile și garanțiile sindicale în conformitate cu Codul Muncii și Legea Sindicatelor. Anatol Lupașcu, avocat în cadrul FSCM  a răspuns la provocările liderilor sindicali.IMG_7798 5IMG_7789 4IMG_7784 3IMG_7796 6