Libertate, independență, solidaritate sindicală

Organizațiile sindicale membre ale FSCM au marcat Ziua Internațională a muncii decente

colaj_munca_decenta_ASP 1

Anual, la 7 octombrie se marchează Ziua Internațională a Muncii Decente. Genericul acestei zile în anul 2021 a fost  ”Locuri de muncă echitabile”.
La inițiativa Federației Sindicatelor din Comunicații, organizațiile  sindicale membre au desfășurat diverse activități în acest scop.
Comitetele sindicale ale SA ”Moldtelecom” din Chișinău și din Glodeni, Centrul de Poștă din Călărași, au organizat flashmob-uri prin care au promovat conceptul de ”Munca decentă” -  drept o muncă productivă și corect remunerată.
În cadrul organizației sindicale a Agenției Serrvicii Publice a fost organizată o masa rotunda unde s-a discutat despre locuri calitative de muncă, protecție socială sigură,  securitatea la locul de muncă, protecția socială pentru familie, oportunitățile de dezvoltare profesională și integrare socială, libertatea de exprimare, participarea activă în luarea de decizii, egalitatea de șanse pentru bărbați și femei.
Pentru prima dată, în anul 2008, Organizația Internațională a Muncii și ConCalarasifederația Internațională a Sindicatelor au avut inițiativa marcării Zilei internaționale a muncii decente.ChisinauGlodenidavsdr