Libertate, independență, solidaritate sindicală

Membrii Biroului Executiv al Federației Sindicatelor Comunicații din Moldova s-au întâlnit în ședință ordinară

Poza1 sedinta

La 19 aprilie, curent, Federația Sindicatelor din Comunicații (FSCM) a organizat ședința Biroului Executiv, la care au participat 13 din 15 membri.
Pe ordine de zi au fost incluse mai multe chestiuni privind activitatea Biroului Executiv. A fost pus în discuție proiectul de hotărâre cu privire la crearea grupului de lucru pentru elaborarea proiectului Convenției colective de muncă la nivel de ramură. A fost prezentat proiectul sindical ”Învață să salvezi o viață” de către președintele FSCM, doamna IURCU Elizaveta, care a propus membrilor Biroului Executiv, de a fi implementat în cadrul organizațiilor sindicale, membre ale FSCM. Participanții la ședință au salutat inițiativa FSCM, de a reaminti membrilor de sindicat despre metodele de acordare a primului ajutor accidentatului la locul de muncă. Proiectul a fost aprobat unanim.
Tot în cadrul ședinței s-a discutat despre organizarea și desfășurarea manifestației consacrate Zilei mondiale a securității și sănătății la locul de muncă și Zilei internaționale a solidarității oamenilor muncii, care va avea loc pe data de 28 aprilie. Membrii Biroului Executiv și-au expus părerea și au asigurat că vor participa activ la evenimentul propus.
La propunerea președintelui FSCM, de a fi organizată Spartachiada a XIX-a în perioada 21-22 mai, curent, membrii Biroului Executiv au votat unanim și au salutat ideea președintelui.
Au mai fost puse în discuții chestiuni, cu privire la organizarea festivității consacrată Zilei Internaționale a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale, cu privire la acordarea biletelor de tratament cu preț redus, pentru membrii de sindicat, în stațiunile balneoclimaterice ale CNSM, cu privire la alegerea delegaților la Congresul IV al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, cu privire la delegarea reprezentanților FSCM în Consiliul General al CNSM și altele.
Membrii Biroului Executiv au aprobat toate proiectele de hotărâri propuse spre examina