Libertate, independență, solidaritate sindicală

Cei mai buni specialiști din domeniul TIC decernați cu titlul onorific ”Maestru în tehnologia informației și comunicații”

POZA 4

Pe data de 17 mai, întreaga comunitate internațională din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor a marcat Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale.
Cu această ocazie, Federația Sindicatelor din Comunicații din Moldova (FSCM) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și  Dezvoltării Regionale (MIDR) au organizat o festivitate în incinta Casei Sindicatelor, unde cei mai buni specialiști din domeniul TIC au fost distinși cu titlul onorific “Maestru în tehnologia informației și comunicații”.
În temeiul ordinului nr.77 din 16 mai 2022 al MIDR, 35 de salariați au primit titlul onorific ”Maestru în tehnologia informației și comunicații” pentru merite deosebite în sporirea calității serviciilor prestate și promovarea tehnologiilor noi și 9 salariați au fost distinși cu Diploma de Onoare a MIDR și FSCM.
Evenimentul festiv a fost deschis de președintele FSCM doamna Elizaveta Iurcu, care a venit cu un mesaj de felicitare către toți salariații, membrii de sindicat din sectorul TIC. Dumneaei a menționat despre importanța acestei zile și le-a adus tuturor mulțumiri pentru profesionalism și dedicație. Mai mult decât atât, doamna Președintă s-a arătat convinsă, că acest domeniu este una din soluțiile de viitor pentru economia modernă a Republicii Moldova.
La activitate a participat conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, conducerea patronatului din ramură, conducători de întreprinderi din ramura telecomunicațiilor.
La 17 mai 1865 a fost semnată prima Convenție Internațională a Telegrafului și creată Uniuniunea Internațională a Telecomunicațiilor. În Republica Moldova Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale a fost oficializată prin Hotărâre de Guvern în anul 2008.POZA 1POZA 2POZA 3