Libertate, independență, solidaritate sindicală

FSCM a organizat Ședința a VI-a în Plen a Consiliului

IMG_8430

Federația Sindicatelor din Comunicații din Republica Moldova (FSCM), la 04  noiembrie, curent, în incinta Institutului Muncii, a desfășurat cea de-a VI-a Ședință în Plen a Consiliului FSCM. Pe ordinea de zi au fost incluse mai multe chestiuni cum ar ficu privire la modificarea componenței nominale a Consiliului FSCM, cu privire la informația privind activitatea Biroului Executiv al FSCM pentru aprilie–octombrie 2022, cu privire la convocarea Congresului VII al FSCM, cu privire la proiectul Regulamentului Comisiei de cenzori a FSCM și cu privire la proiectul Strategiei FSCM pentru anii 2023–2028.
Președintele FSCM, doamna Elizaveta Iurcu a prezentat membrilor Consiliului informația cu privire la activitatea Biroului Executiv al FSCM pentru perioada aprilie–octombrie 2022. Raportul a inclus cele mai importante direcții ale mișcării sindicale, prevăzute în Strategia FSCM pentru anii 2018–2022, cum ar fi: asistența juridică a membrilor de sindicat, consolidarea dialogului social, securitatea și sănătatea în muncă, dezvoltarea educației sindicale, promovarea și susținerea salariaților-membri de sindicat, motivarea apartenenței la sindicat, promovarea modului sănătos de viață, activitatea organizatorică a Biroului Executiv, solidaritatea sindicală, activități în comun cu CNSM.
Membrii Consiliului au hotărât convocarea Congresului VII al FSCM la 09 februarie 2023 și au aprobat numărul de delegați la Congresul VII din organizațiile-membre în conformitate cu norma de reprezentare. A fost examinat, în cadrul ședinței, proiectul regulamentului Comisiei de Cenzori a FSCM și a fost prezentat de către președintele FSCM, doamna Elizaveta Iurcu, proiectul Strategiei FSCM pentru anii 2023–2028.IMG_8418 Consiliul FSCM este organul care conduce întreaga activitate între Congrese.IMG_8382IMG_8444IMG_8468IMG_8458