Libertate, independență, solidaritate sindicală

Membrii Biroului Executiv întruniți în prima ședință după Congresul VII

BE

Astăzi, 10 martie 2023, membrii Biroului Executiv (BE) al Federației Sindicatelor din Comunicații din Republica Moldova (FSCM) s-au întrunit în prima ședință după Congresul VII care a avut loc la 9 februarie curent. Președinta FSCM, doamna Elizaveta Iurcu a transmis un mesaj de felicitare membrilor BE pentru votul de încredere pe care l-au primit din partea Consiliului FSCM pentru următorii cinci ani. Dumneaei le-a dorit o conlucrare constructivă și eficientă în scopul realizării, în comun, a obiectivelor strategice pentru anii 2023–2028 aprobate la Congres.
Pe ordinea de zi au fost incluse mai multe chestiuni ce vizează activitatea Biroului, precum aprobarea planului de activitate al BE în comun cu organizațiile membre pentru martie-iunie 2023, modificarea componenței nominale a Comisiei de Tineret din cadrul FSCM,  totalurile concursului „Să găsim femei creative pentru a le elogia“. Membrii BE au desemnat un reprezentant nou al FSCM în componența Consiliului General al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova. În cadrul ședinței a fost examinată o adresare privind expunerea opiniei consultative a FSCM pe marginea chestiunii legate de sancțiunea disciplinară.
Președinta FSCM, doamna Elizaveta Iurcu, a atras atenția membrilor BE despre faptul că activitățile care urmează să fie desfășurate vor fi axate nemijlocit pe principiul promovării dialogului social, formare sindicală, precum și acordarea ajutorului practic și teoretic comitetelor sindicale în organizarea adunărilor de dare de seamă și alegeri și organizarea activităților în cadrul organizațiilor primare.
Biroul Executiv este organul executiv de conducere a FSCM în perioada dintre ședințele Consiliului FSCM.