Libertate, independență, solidaritate sindicală

Cei mai buni specialiști din domeniul TIC au fost decorați cu titlul onorific și insigna de onoare

Total

  Anual, la 17 mai, comunitatea internaţională sărbătoreşte Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale, organizaţie ce reuneşte 198 de state, inclusiv ţara noastră, Republica Moldova.

Cu acest prilej, Federația Sindicatelor din Comunicații din Republica Moldova (FSCM), în comun cu Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, a organizat un eveniment festiv de decernare a titlului onorific „Maestru în tehnologia informației și comunicații“ și insigna de onoare, în incinta Centrului de Cultură și Artă „Ginta Latină“.

Titlul onorific a fost conferit pentru 40 de salariați din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor pentru activitate prodigioasă în domeniu, înalt profesionalism, merite și contribuții substanțiale la dezvoltarea sectorului dat și cu prilejul Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale. Au fost menționați 8 specialiști cu diplome de onoare a Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării și FSCM.

Evenimentul festiv a fost deschis de către președinta FSCM, doamna Elizaveta Iurcu, care a transmis un mesaj de felicitare tuturor salariaților din domeniul TIC cu prilejul Zilei Profesionale. Dumneaei a menționat despre impactul  acestui domeniu în creșterea social-economică a țării, care se datorează grație implicării tuturor angajaților din sectorul TIC, devenind un impuls în dezvoltarea durabilă şi în progresul societății noastre.

Cu cuvânt de felicitare a fost prezent la eveniment Secretarul de Stat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, dl Mihai Lupașcu; vicepreședinta Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova,  dna Lilia Franț; președintele Federației Patronatelor din Comunicații din Moldova, directorul general al Î.S. „Radiocomunicații“, dl Mihai Iacob; directorul Serviciului Național de Management al Frecvențelor Radio, dl Andrei Gavrisi.

 Prezenți la activitate au fost conducători de întreprindere directorul resurse umane al S.A. „Moldtelecom“, dna Inna Kiriakova; administratorul „Moldcell Technology“ dna Irina Strajescu; administratorul „Ericsson Telecommunication“ dl Victor Crudu, precum și reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Cu ocazia acestui eveniment de amploare, salariații din domeniul TIC au avut parte de un concert inedit, la care au evoluat interpreți autohtoni.

Discurs SSMaestru 3 Maestru 4 Moldtelecom 3 Sala