Libertate, independență, solidaritate sindicală

FSCM și MDED premiază salariații de elită în domeniul TIC, oferind titlul onorific „Maestru în tehnologia informației și comunicații”

2

Anual, pe 17 mai, comunitatea internațională celebrează Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale, un eveniment marcat de 198 de state, inclusiv Republica Moldova. Cu această ocazie, Federația Sindicatelor din Comunicații din Republica Moldova (FSCM), în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED), a organizat o ceremonie festivă la Casa Sindicatelor pentru a conferi titlul onorific „Maestru în tehnologia informației și comunicații“ și insigna de onoare. Motoul evenimentului a fost „Inovare digitală pentru dezvoltare durabilă”, care îndeamnă la explorarea continuă a soluțiilor digitale pentru un viitor mai durabil și mai conectat.

Titlul onorific a fost acordat unui număr de 35 de angajați din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, în semn de recunoaștere pentru activitatea lor remarcabilă, profesionalismul de înaltă clasă și contribuțiile semnificative la dezvoltarea acestui sector. De asemenea, 19 specialiști au fost onorați cu diplome de merit de către MDED și FSCM.

Evenimentul a fost deschis de președinta FSCM, doamna Elizaveta Iurcu, care a adresat un mesaj de felicitare tuturor angajaților din domeniul TIC cu prilejul Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale: „În calitate de președintă a FSCM, vă mulțumesc pentru dedicarea, profesionalismul și efortul necontenit pe care le demonstrați în munca de zi cu zi. Contribuțiile dumneavoastră nu doar facilitează conectarea oamenilor și a comunităților, ci și sprijină semnificativ progresul tehnologic, creând o lume mai interconectată și bine informată. În aceste vremuri dinamice și provocatoare, rolul dumneavoastră devine tot mai important. Vă încurajez să continuați să inovați, să colaborați și să vă susțineți reciproc pentru a asigura o dezvoltare durabilă și sustenabilă a sectorului TIC. Vă doresc sănătate, succes și multe realizări atât pe plan profesional, cât și personal. Această zi să fie un prilej de mândrie și reflecție asupra importanței muncii dumneavoastră, motivându-ne să privim cu încredere către un viitor mai bun și mai conectat.” Doamna Iurcu a subliniat impactul major al acestui sector asupra creșterii socio-economice a țării, mulțumită contribuției tuturor angajaților din domeniul TIC, care joacă un rol esențial în dezvoltarea durabilă și progresul societății noastre.

La festivitate au fost prezenți oaspeți de onoare, adresând cuvinte de felicitare, Secretarul de Stat al MDED, domnul Viorel Garaz și președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), domnul Igor Zubcu.

Mesaje de felicitare au fost transmis și de către administratori de companii: domnul Mihai Iacob, de la Î.S. „Radiocomunicații“, domnul Victor Crudu de la Î.C.S. „Ericsson Telecommunications” SRL și directorul tehnic S.A. „Moldcell”, doamna Adela Doroftei.

De asemenea, s-au alăturat evenimentului vicepreședinta CNSM, doamna Lilia Franț, vicepreședintele CNSM, domnul Sergiu Sainciuc, domnul Vitalie Boboc, șeful Direcției Politici în domeniul Comunicațiilor Electronice și Poștale din cadrul MDED, domnul Valeriu Gribincea, șeful adjunct al aceleiași direcții, și doamna Irina Novicova, director HR la S.A. „Moldtelecom”, împreună cu doamna Irina Strajescu, director de resurse umane la S.A. „Moldcell”.

Evenimentul festiv a culminat cu un recital special susținut de interpretul Ion Rață, oferind salariaților din domeniul TIC un moment de relaxare și celebrare a realizărilor lor.  13

 

3 4 5 6 7 8 9 10 12