Libertate, independență, solidaritate sindicală

Sindicaliștii FSCM și-au demonstrat abilitățile sportive la Spartachiada XXI

comun

Membrii de sindicat din cadrul Federației Sindicatelor din Comunicații (FSCM) și-au demonstrat abilitățile sportive în perioada 25-26 mai 2024, în cadrul celei de-a XXI-a ediții a Spartachiadei, desfășurată în tabăra de odihnă „Camping” din Vadul lui Vodă. Evenimentul a avut o amploare semnificativă, reunind peste 328 de angajați din 9 organizații sindicale afiliate FSCM. Conform regulamentului de organizare, au avut loc competiții sportive la diverse probe: joc de dame, șah, tenis de masă, volei feminin, volei masculin, minifotbal și darts.

Sărbătoarea sportivă a fost deschisă de președinta FSCM, doamna Elizaveta Iurcu, care a transmis un mesaj de salut și susținere pentru toate echipele participante la Spartachiadă, subliniind importanța menținerii spiritului competitiv și de echipă pe durata competițiilor sportive. De asemenea, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, domnul Igor Zubcu, a salutat inițiativa doamnei Iurcu de promovare a unui stil de viață sănătos și dezvoltării culturii sportului în rândurile membrilor de sindicat, prin organizarea Spartachiadei. La eveniment au fost prezenți și alți oficiali, inclusiv doamna Violeta Cojocaru, administratoarea Î.S. „Poșta Moldovei”, domnul Ion Dodon, directorul general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, domnul Mihai Iacob, administratorul Î.S. „Radiocomunicații”, doamna Irina Novicova, directoarea Departamentului Resurse Umane al S.A. „Moldtelecom” și domnul Serafim Rogati, directorul Centrului de Poștă Orhei. Competițiile sportive au fost supervizate de un colegiu de arbitri și susținute de liderii sindicali.

În urma evaluării probelor sportive, colegiul de arbitri au desemnat următorii câștigători:

Proba joc de dame

Locul I – S.A. „Moldtelecom”, Taraclia

Locul II – Î.S. „Radiocomunicații”

Locul III – S.A. „Moldtelecom”, Chișinău

Proba șah

Locul I -  Î.M. „Orange”

Locul II – S.A. „Moldtelecom”, Taraclia

Locul III – Centrul Tehnologii Informaționale în Finanțe

Proba tenis de masă

Locul I – Î.S. „Radiocomunicații”

Locul II – Centrul Tehnologii Informaționale în Finanțe

Locul III – Î.M. „Orange”

Proba volei femei

Locul I  – S.A. „Moldtelecom”, Chișinău

Locul II – Î.M. „Orange”

Locul III – Î.S. „Poșta Moldovei“

Proba volei bărbați

Locul I  – S.A. „Moldtelecom”, Chișinău

Locul II – Compania Națională de Asigurări în Medicină

Locul III – Î.M. „Orange”

Proba minifotbal

locul I – S.A. „Moldtelecom”, Chișinău

locul II – Î.M. „Orange”

locul III – Centrul Tehnologii Informaționale în Finanțe

Proba Darts

Locul I  – S.A. „Moldtelecom”, Căușeni

Locul II – S.A. „Moldtelecom”, Orhei

Locul III – Centrul de Poștă Căușeni

         În cadrul festivității de premiere, președinta FSCM, doamna Elizaveta Iurcu, împreună cu vicepreședinții FSCM, doamna Nona Cojocaru și domnul Sergiu Gorița, au acordat premii câștigătorilor și au înmânat diplome de participare echipelor competitoare. Aceștia au felicitat participanții pentru rezultatele obținute și i-au încurajat să continue să atingă performanțe remarcabile la viitoarele ediții ale Spartachiadei.

FSCM își exprimă sincere mulțumiri tuturor membrilor de sindicat pentru participarea la Spartachiada XXI, administratorilor de întreprinderi pentru susținere și liderilor sindicali pentru implicarea activă în organizarea competițiilor sportive.