Libertate, independență, solidaritate sindicală

Monthly Archives: februarie 2020

Membrii Biroului Executiv al FSCM sau întrunit în ședință ordinară

IMG_72621

Membrii Biroului Executiv al Federației din Comunicații (FSCM) s-au întrunit joi, 27 februarie, în cadrul ședinței ordinare, pentru a pune în discuție mai multe chestiuni.
În conformitate cu ordinea de zi a ședinței, sindicaliștii au discutat despre realizările Federației în anul 2019, au examinat și aprobat executarea bugetului sindical pentru finanțarea activității Biroului Executiv în anul 2019, dar și devizul de venituri și cheltuieli pentru anul 2020.

Reprezentanții sindicatului SA ”Moldtelecom” sau întrnit într-o ședință de lucru cu administrația întreprinderii

IMG_20200226_110042 (1) 4

La 26 februarie, curent, președintele Federației Sindicatelor din Comunicații (FSCM), Ion Pîrgaru în comun cu membrii comitetului sindical S.A.”Moldtelecom” au avut o întrunire cu administrația întreprinderii. La ședința de lucru s-au discutat propunerile membrilor de sindicat pentru modificarea Contractului Colectiv de Muncă (CCM).

Salariații membri de sindicat din cadrul S.R.L.”Moldpresa Grup” au ieșit la protest

20200224_082234 1

Astăzi, 24 februarie 2020, salariații – membri de sindicat din cadrul S.R.L.”Moldpresa Grup” au organizat un protest în fața Primăriei Municipiului Chișinău. Aceștea au scandat, ”Protestăm împotriva lichidării locurilor de muncă”, ”Vrem să muncim acasă”, ”Nu ne lăsați fără locuri de muncă”, ”Lăsați-ne să muncim legal”.
Protestanții au înaintat și un apel Consiliului Municipal Chișinău prin care au solicitat:

Consiliul sindical al Agenției Servicii Publice a evaluat activitatea pe anul trecut și a stabilit prioritățile pentru 2020

IMG_00211

Recent, membrii de sindicat din cadrul Agenției Servicii Publice (ASP) s-au întrunit în Conferințâ pentru a face o evaluare a activităţilor desfășurate în anul 2019, dar și pentru a trasa prioritățile pentru anul curent.
Pe ordine de zi au fost stabilite mai multe chestiuni ce țin de organizarea activității sindicale la nivel de întreprindere, cum ar fi: