Libertate, independență, solidaritate sindicală

Monthly Archives: octombrie 2021

Stimaţi colegi!

stiati-ca-ziua-mondiala-a-postei

Tradițional, la 9 octombrie, comunitatea poștală internațională marchează anual Ziua Poștei, remarcînd prin aceasta importanța serviciilor poștale și a activității celor care lucrează în acest domeniu. În Republica Moldova această zi este marcată și ca Ziua profesională a lucrătorului poștal.
Cu această ocazie deosebită, îmi exprim respectul și gratitudinea pentru munca Dumneavoastră, și apreciez mult profesionalismul și devotamentul în activitatea de zi cu zi.
Vă adresez mulțumiri tuturor angajaților Î.S. ”Poșta Moldovei”, pentru abnegația, dăruirea și munca asiduă pe care o depuneți zilnic, aducînd în casele oamenilor bucuria comunicării și așteptărilor împlinite.
Vă doresc multă sănătate, prosperitate, zile senine, realizări pe potriva speranțelor, liniște și căldură în căminele familiale.

Cu mult respect de Dumneavoastră,
Peşedintele FSCM, Ion Pîrgaru

Organizațiile sindicale membre ale FSCM au marcat Ziua Internațională a muncii decente

colaj_munca_decenta_ASP 1

Anual, la 7 octombrie se marchează Ziua Internațională a Muncii Decente. Genericul acestei zile în anul 2021 a fost  ”Locuri de muncă echitabile”.
La inițiativa Federației Sindicatelor din Comunicații, organizațiile  sindicale membre au desfășurat diverse activități în acest scop.
Comitetele sindicale ale SA ”Moldtelecom” din Chișinău și din Glodeni, Centrul de Poștă din Călărași, au organizat flashmob-uri prin care au promovat conceptul de ”Munca decentă” -  drept o muncă productivă și corect remunerată.

La multi ani sărbătoriților din luna octombrie

crizantema-8

Federația Sindicatelor din Comunicații din Republica Moldova felicită membrii de sindicat care în luna octombrfie își sărbătoresc ziua de naștere. Vă transmitem urări de bine și sănătate, liniște sufleteasca și bucurie. La Mulți Ani!

JUBILIARII  LUNII  OCTOMBRIE  2021       

             02 octombrie
Sanduța Victor Î.S. “Detașamentul de Pază Paramilitară”