Libertate, independență, solidaritate sindicală

Monthly Archives: februarie 2022

Federația Sindicatelor din Comunicații din Moldova a organizat ședința desfășurată a Biroului Executiv

IMG_8048 1

La 24 februarie, curent Federația Sindicatelor din Comunicații din Moldova (FSCM) a organizat ședința desfășurată Biroului Executiv cu participarea liderilor sindicali din municipiu Chișinău. Pe ordinea de zi au fost incluse mai multe chestiuni care vizează activitatea Biroului Executiv al FSCM cum ar fi:
-       cu privire la desemnarea reprezentanților FSCM în componența Comisiei pentru consultări și negocieri colective la nivel de ramură,
-       cu privire la aprobarea componenței nominală a  Comisiei de Femei a  FSCM și desemnarea președintelui,

Sindicatele și patrionatele din ramura comunicații sau întîlnit în ședintă

IMG_8037 3

Miercuri, 22 februarie 2022, sindicatele și patrionatele din ramura comunicații sau întîlnit în ședintă, pentru a pune în discuție mai multe chestiuni organizatorice, dar și pentru ași crea niște obiective comune.

Declarația Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova referitor la tergiversarea stabilirii noului cuantum minim garantat al salariului în sectorul real

big-care-sunt-salariile-si-nivelul-de-trai-in-europa-unde-se-situeaza-republica-moldova-1521714409

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova este nedumerită și îngrijorată în legătură cu tergiversarea aprobării de Guvern a proiectului Hotărârii Guvernului cu privire la modificarea punctului 1 din Hotărârea Guvernului nr. 165/2010, care prevede stabilirea cuantumului minim în mărime de 3500 de lei, începând cu 1 februarie curent.

Sharan Burrow, secretar general al ITUC: Securitatea și sănătatea la locul de muncă este un drept fundamental

SharanBurrow

„Faceți din munca sigură și sănătoasă un drept fundamental” – acesta este îndemnul Confederației Internaționale a Sindicatelor (ITUC) în legătură cu Ziua Mondială pentru Securitate și Sănătate la Locul de Muncă, marcată anual în întreaga lume la data de 28 aprilie. Într-un comunicat al ITUC se arată că, în contextul Zile de comemorare a victimilor accidentelor de muncă, organizațiile sindicale trebuie să promoveze sănătatea și securitatea la locul de muncă drept un principiu și un drept fundamental.

La mulți ani sărbătoriților din luna februarie

buchet-imens-de-eustoame

Federația Sindicatelor din Comunicații din Republica Moldova felicită membrii de sindicat care în luna februarie își sărbătoresc ziua de naștere. Vă transmitem urări călduroase de sănătate, liniște sufleteasca și bucurie. La Mulți Ani!

JUBILIARII  LUNII  FEBRUARIE  2022       

01 februarie
Malcoci Tamara  Centrul de Poștă Sîngerei