Libertate, independență, solidaritate sindicală

1 Mai – Ziua Internațională a Solidarității Oamenilor Muncii

eu2

Federația Sindicatelor din Comunicații din Republica Moldova (FSCM) a participat pe data de 1 mai la mitingul organizat de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM), consacrat Zilei Internaționale a Solidarității Oamenilor Muncii cu genericul „Munca Decentă – Viitor European!“.

Cu drapele, stegulețe și lozinci, activiștii sindicali, membrii ai Biroului Executiv, membrii ai Comisiei de Tineret  și membrii de sindicat din cadrul FSCM alături de CNSM și lideri sindicali din diverse ramuri au scandat în fața Palatului de Cultură a Feroviarilor valorile mișcării sindicale. Prin intermediul acestui eveniment sindicaliștii și-au propus să scoată în evidență necesitatea asigurării condițiilor de viață și de muncă europene pentru salariați.

În cadrul mitingului, participanții au adoptat un Apel care conține un șir de revendicări în vederea îmbunătățirii situației social-economice a salariaților, majorării nivelului de salarizare în sectorul bugetar și real, consolidării parteneriatului social, susținerii social-economice a populației afectate de multiple crize, combaterii economiei informale, creării noilor locuri de muncă cu salarii decente.

În fiecare an la 1 mai se sărbătorește, începând din 1889, în peste 80 de țări, Ziua internațională a muncii.

comun2discurs2multimecnamposta tribuna