Libertate, independență, solidaritate sindicală

Monthly Archives: iunie 2017

Salariații de la MOLDPRESA GRUP au ieșit la protest

IMG_1932

Zeci de angajați ai MOLDPRESA GRUP S.R.L., membri de sindicat, au protestat astăzi, 29 iunie, în fața Primăriei mun. Chișinău cerând să fie reinstalate gheretele de vânzare a presei periodice, care au fost scoase de pe bulevardul Ștefan cel Mare odată cu începerea lucrărilor de reparație a acestuia.

A fost ales un nou preşedinte al comitetului sindical SA ”Moldtelecom” Călărași

IMG_0971.jpg1

Marți, 27 iunie 2017, în cadrul organizaţiei sindicale din Călărași S.A. „Moldtelecom” s-a desfășurat adunarea de dare de seamă și alegeri, unde au participat peste 80% din totalul membrilor de sindicat.
Viorica Filipciuc, președintele comitetului sindical

Adunare de dare de seamă și alegeri în organizația sindicală din SA ”Moldtelecom” Hîncești

IMG_0915.jpg1

La 21 iunie 2017, în organizația sindicală din SA ”Moldtelecom” Hîncești s-a desfășurat conferința de dare de seamă și alegeri a organelor sindicale. Pe ordinea de zi au fost examinate următoarele chestiuni:
- cu privire la activitatea comitetului sindical al SA ”Moldtelecom” Hîncești în perioada anilor 2012-2017;

Membrii Biroului Executiv ai Federației Sindicatelor din Comunicații s-au întrunit în ședință ordinară

IMG_0909.jpg1

Marți, 20 iunie 2017, membrii Biroului Executiv al Federaţiei Sindicatelor din Comunicații (FSCM) s-au întrunit în ședință ordinară. Unul din subiectele discutate la ședință a fost, cel cu privire la planul de activitate al Biroului Executiv în comun cu organizațiile membre pentru trimestrul III al anului 2017.

Au fost instruiți liderii și trezorierii, noi aleși din cadrul FSCM

IMG_0836

În perioada 16-17 iunie 2017, Federația Sindicatelor din Comunicații, a organizat un seminar de  instruire a liderilor și trezorierilor sindicali noi aleși.
”ABC-ul sindical”, ”Rolul președintelui și al activului sindical în cadrul organizației primare”, ”Drepturile comitetului sindical în conformitate cu Codul Muncii și Legea Sindicatelor„ și  ”Evidența contabilă în activitatea sindicală primară” au fost unele teme expuse în cadrul seminarului, de către specialiștii FSCM.