Libertate, independență, solidaritate sindicală

Monthly Archives: iulie 2017

Campania de dare de seamă și alegeri în cadrul Federației Sindicatelor din Comunicații continuă

655C1194

Marți, 27 iulie 2017, în cadrul organizaţiei sindicale din Strășeni S.A. „Moldtelecom” s-a desfășurat adunarea de dare de seamă și alegeri, unde au participat peste 85% din totalul membrilor de sindicat.
Sergiu Trifan, președintele comitetului sindical a prezentat detaliat raportul privid activitatea comitetului sindical pe perioada anilor 2012-2017.  Dumnealui a menționat, că obiectivul de bază al comitetului sindical în perioada mandatului, a fost motivarea apartenenței la sindicat  și consolidarea membrilor organizației sindicale.

Angajații de la MOLDPRESA din nou în stradă

IMG_8874-750x442.jpg1

Marți, 18 iulie curent, un grup de angajați ai MOLDPRESA GRUP S.R.L. au pichetat din nou sediul Primăriei mun. Chișinău. Aceștia au cerut reinstalarea gheretelor de vânzare a presei periodice, care au fost scoase de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt, odată cu începerea lucrărilor de reparație. Primul protest s-a desfășurat la sfârșitul lunii iunie, când peste 40 de angajați ai întreprinderii au cerut să le fie restabilite locurile de muncă.

Instruirea activului sindical în teritoriu

IMG_1014

Miercuri, 5  iulie 2017 specialiștii Federației Sindicatelor din Comunicații (FSCM) s-u deplasat în raionul Taraclia, în scopul instruirii membrilor comitetului sindical, noi aleși.
Conform planului de activitate a Biroului Executiv al FSCM pentru trimestrul III al anului 2017,