Libertate, independență, solidaritate sindicală

Monthly Archives: februarie 2019

Un mărțișor pentru o cauză nobilă

IMG_9638

Astăzi, 26 februarie, Federația Sindicatelor din Comunicații din Moldova, a organizat o expoziție cu vânzare, cu genericul ,,Un mărțișor pentru o cauză nobilă”. Activitatea a fost organizată în holul de la etajul I, a Casei Sindicatelor.
În cadrul expoziției au fost expuse spre realizare mărțișoarele confecționate de către membrii de sindicat ai FSCM și copii acestora. Banii colectați în urma vânzărilor vor fi donați familiilor din ramură, care cresc și educă copii cu dezabilități.

FSCM a avut o întîlnire cu reprezentanții Fundației Europene de Formare

20190206_144309.jpg1

Recent, Federația Sindicatelor din Comunicații (FSCM) a avut o întîlnire  cu Pasqualino Mare – experți în domeniul muncii Fundația Europeană de Formare (ETF), Vladimir Lungu- expert național al ETF  și reprezentanți ai patronatelor din ramură. Aceștea au discutat despre importanța funcționării comitetetului sectorial pentru formare profesională la nivel de ramura, precum și cît este de necesară această structură.

Sindicaliștii de la Î.S. “Combinatul Poligrafic din Chișinău” au ieșit la protest

IMG_6024-750x500

Colectivul de muncă de la Întreprinderea de Stat “Combinatul Poligrafic ” a organizat la 31 ianuarie, un protest în fața sediului instituției în legătură cu Hotărârea Guvernului Republicii Moldova de a trece în subordinea Instituției Publice „Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112” blocul administrativ al întreprinderii. La acțiunea de protest au participat peste 80 de salariați, membri de sindicat.
Jana Șveț, președintele Comitetului sindical al Î.S. “Combinatul Poligrafic” a menționat că această Hotărâre este o sfidare și un abuz.