Libertate, independență, solidaritate sindicală

Monthly Archives: martie 2019

Motivarea apartenenței la sindicat prin beneficii negociate în Contractul Colectiv de Muncă

IMG_5471.jpg1

”Motivarea apartenenței la sindicat prin benefiii negociate în Contractul Colectiv de Muncă” a fost tema discutată în cadrul mesei rotunde, organizate de către Federația Sindicatelor din Comunicații (FSCM). Activitatea s-a desfășurat la 28 martie, curent, în incinta Casei Sinduicatelor. La eveniment au participat membrii Biroului Executiv, lideri și activiști sindicali din cadrul organizațiilor membre ale FSCM.
Ion Pîrgaru, președintele FSCM la deschidere activității a menționat,  ”motivarea apartenenței la sindicat este unul din obiectivele prezente pe agenda Federației și în 2019.

Comitetul sindical al Centrului de Poștă Ocnița s-a plasat pe locul doi la concursul ”Regina sindicalistă 2019”

SAM_8746 (1).jpg1

Comitetul sindical de la CP Ocnița continuă să promoveze apartenența la sindicat prin diferite activități. în a doua parte a lunii martie, membrii organizației sindicale de la CP Ocnița au participat la o masă rotundă cu genericul „Femeia în vizorul sindicatului”, unde au fost prezente 120 de femei sindicaliste din 13 sindicate de ramură din raionul Ocnița.

A fost dat startul celei de-a VII-a ediții a „Școlii Sindicale din Moldova”

IMG_0006.jpg1

Astăzi, 14 martie, în incinta Institutului Muncii, s-a dat startul celei de-a VII-a ediții a proiectului educațional „Școala Sindicală din Moldova” care are obiectivul de a dezvolta abilitățile și cunoștințele membrilor de sindicat.
La această ediție a „Școlii Sindicale din Moldova” vor fi instruiți 34  cursanți, reprezentanți ai 12 centre sindicale național-ramurale, inclusiv 4 din cadrul Federației Sindicatelor din Comunicații

Mult stimate Doamne și Domnișoare,

8_martie_hoteldiesel_ro_98389500_14087400

Primăvara este anotimpul  renașterii și al trezirii la viață.
Deloc întîmplător, plasată calendaristic în perioada renașterii, sărbătoarea de 8 Martie este asociată cu ziua cea mai plină de femenitate, zîmbete și căldură sufletească.
Alături de mărțișor, care vestește venirea unor noi succese, realizări și împliniri, razele solare să Vă umple sufletele cu dragoste și să aveți o primăvară frumoasă, plină de viață. Iar, sărbătoarea de 8 Martie să vă aducă noi speranțe și pace în suflet, gingășie și dragoste, putere și multă sănătate.

Cu deosebită considerațiune, Ion Pîrgaru, președinte al FSCM

FSCM a efectuat totalurile concursului republican ”Să găsim femei creative pentru a le elogia”

IMG_5354

La 6 martie, curent Federația Sindicatelor din Comunicații (FSCM) a efecuat totalurile concursului republican ”Să găsim femei creative pentru a le elogia”, consacrat Zilei Internaționale a Femeiei – 8 Martie. La concurs au participat peste 100 femei, membre de sindicat din organizațiile membre ale FSCM.
Cu această ocazie, Federația a organizat un concert cu artisți de muzică populară și  ușoară din R.Moldova, în incinta Teatrului de Revistă ”Ginta Latină”.