Libertate, independență, solidaritate sindicală

Monthly Archives: martie 2019

Motivarea apartenenței la sindicat prin beneficii negociate în Contractul Colectiv de Muncă

IMG_5471.jpg1

”Motivarea apartenenței la sindicat prin benefiii negociate în Contractul Colectiv de Muncă” a fost tema discutată în cadrul mesei rotunde, organizate de către Federația Sindicatelor din Comunicații (FSCM). Activitatea s-a desfășurat la 28 martie, curent, în incinta Casei Sinduicatelor. La eveniment au participat membrii Biroului Executiv, lideri și activiști sindicali din cadrul organizațiilor membre ale FSCM.
Ion Pîrgaru, președintele FSCM la deschidere activității a menționat,  ”motivarea apartenenței la sindicat este unul din obiectivele prezente pe agenda Federației și în 2019.

Comitetul sindical al Centrului de Poștă Ocnița s-a plasat pe locul doi la concursul ”Regina sindicalistă 2019”

SAM_8746 (1).jpg1

Comitetul sindical de la CP Ocnița continuă să promoveze apartenența la sindicat prin diferite activități. în a doua parte a lunii martie, membrii organizației sindicale de la CP Ocnița au participat la o masă rotundă cu genericul „Femeia în vizorul sindicatului”, unde au fost prezente 120 de femei sindicaliste din 13 sindicate de ramură din raionul Ocnița.

A fost dat startul celei de-a VII-a ediții a „Școlii Sindicale din Moldova”

IMG_0006.jpg1

Astăzi, 14 martie, în incinta Institutului Muncii, s-a dat startul celei de-a VII-a ediții a proiectului educațional „Școala Sindicală din Moldova” care are obiectivul de a dezvolta abilitățile și cunoștințele membrilor de sindicat.
La această ediție a „Școlii Sindicale din Moldova” vor fi instruiți 34  cursanți, reprezentanți ai 12 centre sindicale național-ramurale, inclusiv 4 din cadrul Federației Sindicatelor din Comunicații

Instruirea liderilor sindicali rămîne în continuare o prioritate pe agenda FSCM

IMG_5272

Recent, Federația Sindicatelor din Comunicații (FSCM) a organizat un seminar de instruire a liderilor sindicali cu genericul ”Salarizarea muncii și drepturile salariaților. Măsuri întreprinse de CNSM în vederea protecției sociale”.
În calitate de formator a fost, Ana Moldovanu, consultant superior în Departamentul protecție social – economică al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM).

Federația Sindicatelor din Comunicații promovează educația de succes în rîdurile copiilor salariaților, membri de sindicat

IMG_5340

Sîmbătă 1 martie, Federația Sindicatelor din Comunicații a avut o întâlnire cu copii, ai căror păriți cunt membri de sindicat în ramură, care au obținut rezultate bune. Activitatea s-a desfășurat în incinta Institutului Muncii, la care au participat reprezentanți ai patronatelor din ramură, sindicatelor și ministerului Economiei și Infrastructurii.
Scopul acestei întrunirii a fost promovarea educației de succes, precum și motivarea celor 24 de copii ai salariaților, membri de sindicat, care au absolvit clasele a IX-a, X-a și a XI-a în anul 2018 cu medii de 9,5-10.